10x makkelijke (Kerst)partysnacks

Stress! Kerst staat voor de deur en jij bent in charge voor de hapjes. Wat moet je maken? Wat moet je halen? Wat kost weinig tijd, is niet te duur en is ook nog eens heel erg lekker? Geen stress! We hebben tien heerlijke, makkelijke en budgetproof homemade snackjes voor je!
Blini's met zalm of garnalen
Benodigdheden:
Blini's
Zalm / Garnalen
Crème fraîche
Peper & Zout
1. Bak de blini's op in de oven met een klein beetje olijfolie eroverheen gesprenkeld.
2. Snijd de zalm in kleine plakjes.
3. Leg op iedere blini een stukje zalm of garnalen
4. Leg op de zalm of garnalen een theelepeltje crème fraîche.
5. Maak af met wat peper & zout
Knakworstjes in bladerdeeg
Benodigdheden:
Bladerdeeg
Party knacks
1 losgeklopt ei
1. Snijd het bladerdeeg in vier reepjes.
2. Rol de knakworstjes in het bladerdeeg.
3. Smeer de knakworstjes in bladerdeeg in met het ei
4. Doe de knakworstjes in bladerdeeg tien minuten in de oven op 200 graden.
Mini wraps
Benodigdheden:
Wraps (wil je heel gezond doen, gebruik dan een groot blad (romeinse) sla)
Tonijn in blik
Komkommer (in stukjes gesneden)
Eetlepel mayonaise
Eetlepel ketchup
Kappertjes
Sjalotje in stukjes gesneden
1. Mix de tonijn, komkommer, mayo, ketchup, kappertjes en sjalotjes en maak de tonijnsalade.
2. Leg een eetlepel tonijn in het midden van een wrap en rol deze op.
3. Snij de wrap doormidden en serveer.
Bladerdeeg met spinazie a la crème & feta
Benodigdheden:
Bladerdeeg
Spinazie à la crème
Feta
1 losgeklopt ei
1. Neem een plakje bladerdeeg.
2. Leg in het midden een beetje spinazie en feta
3. Klap het plakje bladerdeeg zoals je dat ook bij een appelflap zou doen.
4. Druk de randjes goed aan, zodat het pakketje dicht blijft zitten.
5. Smeer met een kwastje ei over het bladerdeeg.
6. Laat op 200 graden 10 minuten in de oven garen.
Griekse gehaktballetjes
Benodigdheden:
Gehakt
Verse munt
Knoflook
Tzatziki saus
olijfolie
1. Snij de knoflook heel erg fijn en de munt in reepjes.
2. Mix de knoflook en de munt met het gehakt.
3. Maak balletjes van het gehakt.
4. Bak de balletjes in een koekenpan in een beetje olijfolie.
5. Serveer met tzatziki saus.
Pittige Gamba's
Benodigdheden:
Gamba's
Pepertje (fijngesneden)
Knoflook (fijngesneden)
Olijfolie
Peper
Zout
1. Bak in een wokpan met olijfolie de gamba's met het pepertje en de knoflook.
2. Besprenkel de gamba's met peper en zout.
3. Serveer op een cocktailprikker.
Mini quiche met zalm
Benodigdheden
Bladerdeeg (6 stuks)
1 prei in dunne reepjes gesneden
Kerriepoeder
Ricottakaas (125 gram)
Fijngesneden gerookte zalm (100 gram)
Boter
1. Vet een cupcake bakblik in met boter.
2. Leg in de cupcakevorm een plak bladerdeeg en verdeel dit over de randen van het vormpje.
3. Mix de prei met de kerriepoeder, ricottakaas en zalm.
4. Vul de bladerdeeg vormpjes met de prei en zalm-mix.
5. Bak in ongeveer 15 minuten gaar in de oven op 200 graden.
Galia meloen & parmaham
Benodigdheden
Galia meloen
Parmaham
1. Snijd de galia meloen in wedges
2. Leg over de wedges een plakje parmaham
Caprese stickjes
Benodigdheden:
Mozzarella
Cherrytomaatjes
Olijfolie
Peper & zout
Basilicum
Saté prikkers
1. Snijd de mozzarella in stukjes en besprenkel met peper, zout en olijfolie en stukjes basilicum
2. Prik op een satéprikker een tomaatje, een stukje mozzarella, nog een tomaatje, nog een stukje mozzarella en dan nog een tomaatje. Voila!
Komkommer & Kipsaté
Benodigdheden:
Komkommer
Kipsaté
1. Snij een komkommer in stukken (ongeveer 5 centimeter hoog.
2. Hol met een lepel de stukken komkommer uit, zorg dat er nog wel een bodempje komkommer overblijft.
3. Vul het uitgeholde stuk komkommer met de kipsaté.
Welk gerecht ga jij maken?