Food

Aperol liefhebbers opgelet! Dit wordt het nieuwe drankje voor de herfst

Ryel
aperol-spritz-herfst

Als je dacht dat een Pumpkin Spice Latte het ultieme herfstdrankje was, dan heb je nog niet kennisgemaakt met de nieuwste sensatie: de herfst Aperol Spritz! Dit is letterlijk de herfst in een cocktailglas. Wat wil je nog meer? Cheers!

De herfst in aantocht

Het is weer zover! De zomer loopt op zijn einde, de nachten worden langer en de bladeren beginnen te vallen. Dat betekent maar één ding: het is bijna herfst! Het perfecte moment om je garderobe te upgraden met cosy truien, warme mutsen en natuurlijk die geweldige trenchcoats. Maar niet alleen onze garderobe ondergaat een transformatie, ook onze drankjes moeten natuurlijk najaar-proof gemaakt worden.

Tijdens de zomer hebben we genoten van heerlijke cocktails zoals Frozen Cherry Aperol, fruitige Watermeloen Spritz en verfrissende martini’s. Maar geen zorgen, het einde van de zomer betekent niet dat we afscheid hoeven te nemen van ons cocktailplezier! De herfst biedt juist de perfecte gelegenheid om te genieten van een herfstige twist op onze favoriete klassiekers.

Wij geven je favoriete Aperol Spritz een heerlijke herfst-upgrade, zodat je ook dit seizoen kunt blijven genieten van die verfrissende smaak. Want eerlijk, wie kan er nu nee zeggen tegen een lekkere cocktail om de dag goed mee af te sluiten!

Herfst in een glas: zo maak je de herfst-Aperol Spritz

Het ultieme herfstdrankje om van te genieten: een Aperol Spritz met een verrassende herfsttwist. Met een vleugje sinaasappel, kaneel en natuurlijk de onmisbare Aperol, ben jij helemaal klaar voor de herfst. Dit drankje is perfect voor een gezellig avondje met vrienden tijdens het kijken van een herfstachtige serie – is het alweer tijd voor onze jaarlijkse binge-sessie Gilmore Girls?

Wat heb je nodig?

  • 120 ml Aperol (de ster van het drankje)
  • 180 ml Prosecco
  • 60 ml perencider
  • 2 schijfjes peer voor de garnering
  • 2 kaneelstokjes voor de garnering

Zo maak je ‘m:

  1. Bereid je glazen voor: Vul twee grote wijnglazen met ijsblokjes, zodat de glazen lekker koud worden.
  2. Aperol toevoegen: Verdeel de Aperol gelijkmatig over de twee glazen, met zo’n 60 ml per glas.
  3. Prosecco en cider erbij: Schenk in elk glas 90 ml Prosecco en 30 ml perencider. Roer de cocktail zachtjes door, zodat alle smaken goed mengen, maar je de bubbels behoudt.
  4. Garneren en serveren: Voeg een schijfje peer en een kaneelstokje toe aan elk glas. De kaneel en peer zorgen voor die warme herfstige touch.

Is alles gelukt? Dan is het tijd om te genieten van je verrukkelijke herfst Aperol Spritz. Proost!

View post on Instagram