FOOD: kokospudding met agar-agar poeder

Veel lezeressen van Girlscene zijn ook zelf actief op het internet. Hiertussen zitten onder andere fashion-, lifestyle en foodbloggers. Soms hebben zij zo'n leuk artikel, DIY of recept gemaakt dat wij die maar wat graag met jullie willen delen! Deze keer heeft blogster Irene van imfashionstoned.com een heerlijk recept ontwikkeld: kokospudding met Agar-Agar poeder. Benieuwd? Lees snel verder!
"Agar-Agar komt uit het Maleis en betekent gelei. Agar-Agar is een vegetarisch geleermiddel, een gelatine-achtige stof op basis van zeewier. Agar-Agar bevat heel veel ijzer en calcium en heeft een superlaag caloriegehalte. Agar-agar is verkrijgbaar in natuurlijke kleurstoffen en in allerlei kleuren (rood, geel, blauw en groen) te koop bij de toko. Dit veelzijdige poeder heeft een neutrale smaak waardoor je allerlei soorten puddinkjes kan maken! In dit geval dus met kokos.
Wat heb je nodig?
– 400 ml. kokosmelk
– 200 ml. water
– 4 tl. agar-agarpoeder (zonder kleur)
– 125 gr. suiker
– 1 tl. kleurstof of gekleurde agar-agar poeder
Bereiding:
1. Voeg de kokosmelk, water, suiker, agar-agar en een snufje zout in de pan. Vervolgens op laag vuur al roerende aan de kook brengen totdat de agar-agar en suiker is opgelost.
2. Extra optie: voeg kleurstof tot de kokosmelk lichtroze kleurt. (of gekleurde Agar-agar poeder)
3. Giet het in een schaal of in een leuke houder met vormpjes. Laat het 15 min. bij kamertemperatuur afkoelen. Vervolgens kan de pudding in de koelkast verder koelen (45 min). Snijd de pudding in blokjes / ruitjes of hartjes voor het serveren.
4. Et voilà, kokospudding in een handomdraai!
Veel liefs,
Irene
Nieuwsgierig naar meer van Irene? Neem een kijkje op haar website!
Bron beeld & tekst: Irene
Wat vind jij van deze heerlijke kokospuddinkjes, ga je ze zelf maken?