Direct naar content
Food

Uit Pauline’s Keuken: Borrelsalade met kip en pesto

Redactie Leestijd: 2 minuten
Illustratie voor: Uit Pauline’s Keuken: Borrelsalade met kip en pesto

Pauline van Uit Pauline's Keuken heeft weer een fijn recept voor je gemaakt! Het is een lekker en simpel recept en nog gezond ook. Lekker voor op een feestje of op een stokbroodje. Of misschien vind je het lekker om mee te nemen als lunch naar school of werk als je overhoudt! Voor dit recept heb je niet veel ingrediënten nodig. Kijk snel verder voor Pauline's borrelsalade met kip en pesto.

Je kunt deze kip pesto salade ook op een toastje serveren natuurlijk. Het is een vrij licht smeerseltje, oké er zit wel mayonaise in, maar niet al te veel. Ik heb zelf de kip eerst gepocheerd en die bereidingswijze is het meest skinny van alles. En het resultaat is super lekker. Het geheim van lekkere dingen zijn goede ingrediënten. Dus gebruik scharrelkip, maak je pesto zelf en serveer het op een lekker broodje. Dat wordt smullen.

Ingrediënten voor 4 broodjes
1 kipfilet

0,5 liter bouillon

2 el pesto
1 el mayonaise

2 el Griekse yoghurt

Peper en zout

Zo maak je het

Zet de bouillon op het vuur en breng het net tegen de kook aan. Pocheer de kipfilet in ongeveer 8-10 minuten gaar. Hij is gaar als hij helemaal wit is. Laat de kip afkoelen en trek hem met een vork uit elkaar.

Doe de kip in een kom en voeg de pesto, de mayonaise en de Griekse yoghurt toe. Breng de kip pesto salade op smaak met wat peper en zout en serveer het op een broodje. Je kunt de salade ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast.

Over mij
 Ik ben Pauline, ik woon in Haarlem en ik denk in eten. Toen ik klein was bakte ik al koekjes met mijn oma. Op mijn blog Uit Pauline's Keuken kan je al mijn keukengeheimen lezen. Ik heb ook een eigen app, daar kun je al je favoriete recepten bewaren. Deze is gratis te downloaden in de app en google play store.

Ga jij dit recept maken?