11 heerlijke manieren om je overgebleven paaseitjes op te maken

Heb je na Pasen nog een mand vol paaseitjes over? Met deze originele en makkelijke tips tover je je overgebleven paaseitjes om tot de lekkerste traktaties en creatieve snacks.
Help! Wat moet ik met ál die paaseitjes?
Pasen is voorbij, je buik is rond en je kast ligt nog steeds vol met chocolade-eitjes. Herkenbaar? Elk jaar nemen we onszelf voor om het bescheiden te houden met die paasinkopen, maar toch eindigen we steevast met een overschot aan overgebleven paaseitjes in alle kleuren van de regenboog. Maar weggooien? Nooit. Dus: wat kun je doen met die bergen paaseitjes die je niet meer op krijgt? Wij doken de keuken in en probeerde de leukste, lekkerste én meest verrassende ideeën uit.
Smelt je overgebleven paaseitjes om
De makkelijkste manier om van je eitjes af te komen? Smelten maar! Maar let op: niet alle paaseitjes smelten even goed. Test dus eerst een klein stukje. Melkchocolade zonder veel vulling werkt meestal prima. En dan…
- Chocoladefondue: Dip fruit, koekjes of marshmallows in gesmolten paaseitjes. Perfect voor een gezellige avond op de bank.
- Brownies met paaseitjes: Smelt de eitjes en gebruik ze als basis voor brownies of chocolate chip cookies. De smaak is nét even anders – en extra feestelijk.
- Homemade chocoladebark: Verspreid de gesmolten chocolade op bakpapier, gooi er noten, rozijnen of popcorn overheen, laat afkoelen en breek in stukken.
Geen smelter?
Sommige paaseitjes weigeren gewoon te smelten. Maar ook dan kun je er nog van alles mee.
- Chocolade rasp: Rasp de eitjes fijn en strooi over ijs, taart of je cappuccino.
- Vul fruit ermee: Stop kleine stukjes chocolade in aardbeien of bananen. Even de vriezer in, en je hebt een frisse snack met een zoete twist.
- Maak een paaseitjes-trailmix: Mix ze met noten, gedroogd fruit en mini marshmallows. Perfect voor onderweg of als snack bij een serie.
Bak ze ín je baksels
Paaseitjes in de hoofdrol? Yes please! Je kunt ze letterlijk verwerken in je favoriete baksels:
- Verrassingscupcakes: Duw een klein eitje in het beslag voordat je je cupcakes bakt. Resultaat: een gesmolten chocoladekern die iedereen verrast.
- Mix & match brownies: Hak de eitjes grof en roer ze door je browniebeslag. Elke hap wordt een feestje.
- Eitjes als topping: Halveer kleine eitjes en gebruik ze als finishing touch op taart, muffins of zelfs pannenkoeken.
Slim bewaren & hergebruiken
Toch geen tijd om alles direct te verwerken? Je kunt je paaseitjes:
- Invriezen: Bewaar ze in een goed afgesloten bakje in de vriezer. Zo kun je ze maanden later nog gebruiken in desserts of smoothies.
- Verwerken in energy bites: Meng havermout, pindakaas en honing en duw er een stukje paaseitje in. Even koelen en je hebt een snelle snack.
Jouw beurt!
Dus voordat je je overgebleven paaseitjes aan je collega’s meegeeft of – horror – in de vuilnisbak mikt, probeer eerst één van deze ideeën. Je zult versteld staan hoe veelzijdig die kleine eitjes zijn. En geloof ons, als je eenmaal paaseitjes in je brownies hebt geprobeerd, hoop je volgend jaar stiekem weer op een overschot.
Heb jij nog creatieve manieren om paaseitjes op te maken?