Direct naar content
Nieuws

Wow! Dit betaalde Katy Perry voor haar ruimtereis van 10 minuten

Charlotte
Charlotte Leestijd: 3 minuten
Katy Perry in haar ruimtepak.
Afbeelding: instagram @katyperry

Katy Perry heeft geschiedenis geschreven: ze vloog met vijf andere vrouwen naar de ruimte met Blue Origin en zong daar live What a Wonderful World. Dit moet je weten over haar missie, de bijzondere crew en de duizelingwekkende ticketprijs.

Een bijzondere ruimtereis

Katy Perry is terug op aarde – en ze neemt een stukje ruimtegeschiedenis met zich mee. Op 14 april 2025 vloog de zangeres met het ruimtevaartbedrijf Blue Origin naar ruim 100 kilometer boven het aardoppervlak. Waar ze samen met een volledig vrouwelijke crew een korte, maar indrukwekkende ruimtereis maakte. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg was, zong Katy tijdens de vlucht het iconische What a Wonderful World van Louis Armstrong. Een titel die – gezien het uitzicht vanuit de capsule – niet treffender had kunnen zijn.

De eerste all-female ruimtecrew van Blue Origin

De NS-31 missie markeerde een primeur. Het was de eerste keer dat Blue Origin een volledig vrouwelijke crew de ruimte in stuurde! Naast Katy Perry stapten ook presentatrice Gayle King, filmmaker Kerianne Flynn, raketwetenschapper Aisha Bowe, bio-astronautisch onderzoeker en mensenrechtenactivist Amanda Nguyen én Lauren Sánchez (de verloofde van Jeff Bezos) aan boord. In totaal duurde de vlucht slechts elf minuten, maar het effect ervan zal nog veel langer nazinderen.

De New Shepard-raket – volledig autonoom en zonder piloot – bracht de zes vrouwen tot ver boven de atmosfeer. Hier zweefden ze enkele minuten in gewichtloosheid, hadden zicht op de kromming van de aarde én vingen zelfs een glimp van de maan op.

Een ticket naar de ruimte? Reken op minimaal een miljoen

De kosten van zo’n droomvlucht zijn – niet geheel verrassend – astronomisch. Hoewel de exacte prijs die Katy Perry en haar reisgenoten betaalden niet bekend is gemaakt, is wel duidelijk dat een vlucht met Blue Origin ongeveer 1 miljoen dollar per persoon kost. Daarbovenop betaal je een aanbetaling van $150.000 bij inschrijving.

Voor de eerste vlucht in 2021 werd zelfs een veiling georganiseerd waarbij één stoel voor $28 miljoen werd verkocht. Inmiddels ligt de gemiddelde kostprijs per bemanningslid vermoedelijk tussen de $500.000 en $1.000.000. Niet bepaald een impulsaankoop, maar wél een once-in-a-lifetime ervaring.

Kritiek

Hoewel de missie vooral als inspirerend werd gepresenteerd, is er ook kritiek op Katy Perry’s ruimtereis. Op sociale media uiten sommige volgers hun onbegrip over het enorme bedrag dat betaald wordt voor een vlucht van slechts tien minuten. Zeker in een tijd waarin klimaatverandering, ongelijkheid en de druk op de aarde volop in de spotlight staan. Voor critici voelt het als een symbolische disconnect. Terwijl de rest van de wereld zoekt naar oplossingen op aarde, vliegen de rijksten op aarde letterlijk weg van de problemen.

Ruimtereis als droom van Katy Perry

Maar voor Katy Perry was deze reis meer dan een PR-stunt of vluchtige impuls. In aanloop naar de lancering vertelde ze openlijk over haar fascinatie voor het heelal en het belang van het volgen van je dromen. “Ik geloof dat geloven in je dromen en deze uitspreken de manier is om ze uit te laten komen”, zei ze eerder in een video op Instagram.

En inderdaad: de zangeres, gekleed in een blauw ruimtepak, straalde van oor tot oor terwijl ze haar stoel aanwees: “K. Perry – stoel nummer 2.” Tijdens de vlucht bleek ze niet alleen een reiziger, maar ook entertainer. Haar live gezongen nummer werd een onverwachte ode aan de schoonheid van de aarde – bezongen, letterlijk, vanuit de ruimte.