Kun je niet kiezen tussen een Pumpkin Spice Latte en een Chai Latte deze herfst? No worries, dan drink je een Pumpkin Spice Chai Latte! Zo maak je er thuis zelf een.
Dit is de Pumpkin Spice Chai Latte
The best of both worlds, dat is de Pumpkin Spice Chai Latte. Voor de helft een pumpkin spice latte, voor de helft chai tea. Superhandig als je niet kunt kiezen of gewoon iets nieuws wilt proberen deze herfst. De ingrediënten die je vooral nodig hebt? Zakjes chai tea en pompoen puree.
Herfstdrankjes
Toch liever een ander herfstig drankje? Hebben we voor je. Probeer bijvoorbeeld eens de vegan pumpkin spice latte of de caramel latte, marshmallow cappuccino & Oreo latte. Met een lekker siroopje en wat extra winterse kruiden heb je zo je eigen Starbucks drankje thuis. We like!
Dit heb je nodig:
- 475 ml melk naar keuze
- 2 zakjes chai tea
- 56 gram pompoenpuree (uit blik of zelf maken)
- 28 gram bruine suiker
- 12 gram vanille-extract
- 3 gram kaneel
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel kruidnagel
- 1 theelepel nootmuskaat
Zo maak je ‘m thuis
1. Neem een middelgrote pan en doe hierin de pompoenpuree met alle kruiden. Zet op laag vuur en roer goed door.
2. Voeg de melk, bruine suiker en chai-theezakjes toe. Laat vijf minuten op laag vuur sudderen (maar blijf er wel bij).
3. Haal de theezakjes eruit en gooi weg. Voeg het vanille-extract toe.
4. Blijf roeren in de pan en zorg dat de pompoenpuree helemaal in de melk wordt opgenomen en de suiker is opgelost.
5. Optioneel: giet het vervolgens in een melkopschuimer of French Press om op te schuimen. Doe het niet te vol.
6. Giet het nu in een mooi glas of een fijne mok en doe er eventueel slagroom op en wat kaneel om het af te maken. Klaar is je herfstdrankje!