Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor wat werkplek inspiratie. Zo richt je je werkplek leuk én handig zodat je altijd een fijne plek hebt om te studeren.
1. Zet je bureau het liefst bij het raam
Hallo frisse lucht en daglicht! Bij een fijne werkplek zijn deze twee dingen superbelangrijk. Zorg er daarom voor dat je bureau – als het even kan – bij het raam staat. Met frisse lucht kun je je namelijk een stuk beter concentreren dan in een benauwd hok.
2. Kies voor een wandrek
Heb je een kleine werkplek? Zorg dan dat je alle ruimte zo optimaal mogelijk benut. Wat superhandig is en ruimtebesparend is een wandrek. Hang ‘m boven je bureau zodat je er belangrijke notities kunt opplakken of vast kunt zetten. En vergeet ook niet om wat inspirerende kaarten of andere leuke dingen toe te voegen. Zo creeër je vanzelf een werkplek waar jij je fijn voelt.
3. Hallo cute tech gadgets!
Van roze toetsenbord tot minty airpods, fijne gadgets maken het studeren ook een stuk dragelijker. We verzamelden een aantal cute tech gadgets voor je in dit artikel.
4. Zorg voor een goede bureaustoel
Mega cliché, maar zo waar: zorg voor een goede bureaustoel. Als je uren aan school moet werken, wil je namelijk in een goede houding zitten. Je wilt tenslotte geen rug- en schouderpijn! En ja, bureaustoelen die én comfortabel zijn én er mooi uitzien bestaan echt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze roze bureaustoelen?
5. Vergeet het whiteboard niet
Naast een wandrek is ook een whiteboard heel handig, zeker als je het lastig vindt om te plannen. Naast in je agenda schrijven is het namelijk slim om je schoolplannen op een whiteboard te schrijven. Zo heb je in één keer een goed overzicht. Hier vindt je nog meer hacks waardoor je een pro in plannen wordt.
6. Hou je bureaublad zo leeg mogelijk
Om je beter te concentreren kun je een clean desk policy aanhouden. Dat betekent dat je zorgt dat je werkblad zo leeg mogelijk is. Een glas water of een kopje koffie en alleen de dingen die je echt nodig hebt. Zo ga je niet plots in andere schriften of schoolboeken kijken terwijl je eigenlijk moet leren. Wel zo handig!