Lifestyle

Self love affirmations: alles wat jij wil weten over deze krachtige zinnen

Charlotte
self-affirmations-zeggen

Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan om je zelfvertrouwen een boost te geven. Toch zijn er methoden die kunnen helpen om elke ochtend met een positieve mindset wakker te worden. Self-love affirmations zijn krachtige zinnen die het universum aanspreken en jouw manifestaties ondersteunen.

Self love affirmations: wat zijn het en hoe werkt het?

Voor de één klinkt het als een hoop abracadabra, maar de ander gelooft er helemaal in: self love affirmations. Deze krachtige zinnen, die je elke ochtend tegen jezelf in de spiegel zou moeten uitspreken, werken niet voor iedereen. Alleen als je er voor open staat kunnen ze iets voor jou betekenen. Vind je het allemaal nogal zweverig klinken? Dan raden we je aan het eens uit te proberen; wie weet opent het wel een compleet nieuwe wereld voor je!

Wat zijn self love affirmations nu eigenlijk? Het zijn krachtige zinnen die je positieve energie geven. Het idee is om ze hardop tegen jezelf te zeggen, terwijl je naar jezelf kijkt in de spiegel. Maar als dat te ongemakkelijk voelt, of als je huisgenoten onbedoeld meeluisteren, kun je ze ook gewoon opschrijven. Door jezelf te voeden met deze positieve energie, bouw je aan je zelfvertrouwen, wat op zijn beurt helpt om je doelen te bereiken. Je zendt positieve energie uit naar het universum, waardoor je alles kunt manifesteren waar je hart naar verlangt.

Self love affirmation zinnen

In het begin kan het nogal onwennig zijn om zulke positieve zinnetjes over jezelf te zeggen. Daarom hebben we een aantal voorbeeldzinnen voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de meest bekende self love affirmations:

  • Ik kan alles bereiken wat ik wil.
  • Ik heb zelf controle over mijn eigen gedachten.
  • Ik ben de beste versie van mezelf.
  • Ik ben liefde waard.
  • Ik ben geluk waard.
  • Ik ben mooi en goed zoals ik ben.
  • Ik heb geen bevestiging en goedkeuring nodig van anderen.
  • Ik laat dingen los die niet (meer) goed voor mij zijn.

Natuurlijk kan jij de zinnen zo persoonlijk maken als je zelf wilt. Als jij een toets wil halen dan kan je elke dag een paar keer zeggen ‘Ik kan deze toets halen’. Eigenlijk kan je alles omzetten naar een self love affirmation.

Wat als je ze niet gelooft?

Het klinkt misschien eenvoudiger dan het is. Als je jezelf blijft vertellen dat je mooi bent, maar het niet echt gelooft, zal het nooit werken. Helaas is niet iedereen gezegend met een overvloed aan zelfvertrouwen, en je moet niet verwachten dat deze zinnen ervoor zorgen dat je je binnen één dag helemaal top voelt. Net als bij de meeste dingen, kost het tijd. En die tijd moet je jezelf gunnen.

We hebben een handig trucje voor je als het lastig is om te beginnen met het geven van wat liefde aan jezelf. Pak een kinderfoto van jezelf en spreek je favoriete krachtige zinnen uit naar die foto. Probeer je te realiseren dat jij hetzelfde meisje bent als dat meisje op de foto. Op die manier spreek je deze zinnen indirect tegen jezelf. Als dit goed voelt, kun je langzaamaan steeds meer zinnen beginnen met ‘ik’ in plaats van ‘jij’.

Zelfvertrouwen

Naarmate je de zinnen vaker tegen jezelf zegt, ga je er steeds meer in geloven. Op de lange termijn kan dit een enorme boost geven aan je zelfvertrouwen. Bovendien kan het helpen bij het verwerken van bepaalde trauma’s. Ben je nieuwsgierig geworden? Waar wacht je nog op? Probeer het snel uit! En onthoud altijd: love yourself regardlessly. 

Wist jij dat zangeres Emma Heesters ook affirmations gebruikt? Lees er hier alles over!

Beeld: Instagram @zaargoedemans