Sweet: dit is hét recept voor chocolade taco’s

Ben jij nou echt een chocolade-lover én kun je soms ook enorm genieten van een portie taco’s? Girlscene heeft de perfecte combinatie voor jou gevonden. Lees hier hoe jij chocolade taco’s maakt en geloof ons: je wilt niets anders meer.
Dit heb je nodig voor de chocolade taco’s:
Voor de taco’s:
– 80 gram bloem
– 100 gram suiker
– snufje zout
– 60 ml melk
– paar druppels vanille-extract
– 2 eiwitten
– 30 gram roomboter
Voor de vulling:
– 400 gr melk chocolade (gehakt)
– 3 el kokosolie
– 600 ml roomijs
– handje noten (gehakt)
Dit is hoe je de chocolade taco’s maakt:
⇾ Doe de bloem, suiker en zout in een kom en meng dit goed.
⇾ Smelt de roomboter in de magnetron en mix dit vervolgens in een andere kom met het vanille-extract, de eiwitten en de melk.
⇾ Meng de inhoud van de twee kommen samen en klop tot een dik en glad beslag.
⇾ Hang een pollepel boven een kom, om een taco vorm te creëren.
⇾ Zet een koekenpan op medium vuur, smelt boter.
⇾ Doe ongeveer drie eetlepels van het beslag in de hete pan en zorg ervoor dat de pannenkoekjes ongeveer een centimeter dik zijn.
⇾ Bak dit voor vier minuten aan beiden kanten.
⇾ Haal de pannenkoek uit de pan en hang deze voorzichtig over de pollepel heen.
⇾ Laat de taco’s minimaal een kwartier over de lepel hangen en zet vervolgens in de vriezer.
⇾ Als ze al goed hard zijn kun je ze op een bord leggen en in de vriezer zetten.
⇾ Pak een pannetje en doe hier water in.
⇾ Wanneer het kookt zet je hier een kom op en smelt de chocolade samen met de kokosolie daarin. Laat even afkoelen.
⇾ Dip de taco’s in de chocolade en laat een paar minuutjes hard worden.
⇾ Vul ze vervolgens met roomijs en besprenkel met nootjes.
Kun je geen genoeg krijgen van chocolade? Probeer dan ook eens dit muffin-recept.
Bron: ashleemarie.com, culy.nl | Beeld: iStock