– 60 gr zure room (kamertemperatuur)
– 325 gr bloem
– 300 gr basterdsuiker
– 1 el bakpoeder
– snuf zout
– 220 gr ongezouten roomboter (gesmolten)
– 1 tl vanille-extract
– 4 eieren
– 220 gr ongezouten roomboter (gesmolten)
– 220 gr MonChou (op kamertemperatuur)
– 500 gr poedersuiker
– 30 ml volle melk
– 2 tl vanille-extract
– snufje zout
– 4 el frambozenjam
– 1 tl paarse kleurstof
– handje frambozen
– 240 ml volle melk
– 2 tl gedroogde culinaire lavendel
– 120 ml water
– 100 gr kristalsuiker
– 2 tl gedroogde culinaire lavendel
⇾ Vervolgens haal je het pannetje met de kokende melk van het vuur en voeg je zo snel mogelijk de lavendel toe.
⇾ Zet dit voor een half uurtje opzij.
⇾ Zuiver het melk-lavendel mengsel door dit door een fijne zeef te gieten, waar een kom onder staat. Zorg ervoor dat alle lavendel uit de melk verwijderd is.
⇾ Koel de melk tot kamertemperatuur is af.
⇾ Wanneer het kookt, zet je het vuur op een laag pitje en voeg je de lavendel toe.
⇾ Laat dit voor 10 minuten in de pan zitten.
⇾ Haal de lavendelsiroop van het vuur en laat dit helemaal afkoelen.
⇾ Zuiver de lavendelsiroop door dit door een fijne zeef te gieten, waar een kom onder staat. Zorg ervoor dat alle lavendel uit de siroop verwijderd is.
⇾ Leg in drie ronde bakblikken een vel bakpapier en vet deze goed in.
⇾ Roer de zure room en lavendelmelk totdat het een egaal mengsel is en zet dit opzij.
⇾ Zeef de bloem, basterdsuiker, bakpoeder en de snuf zout in een kom.
⇾ Mix de inhoud van deze kom met een mixer op lage snelheid voor een minuutje.
⇾ Doe vervolgens de boter, vanille-extract en ongeveer de helft van de lavendelmelk in een andere kom en mix tot alles goed is gemengd.
⇾ Voeg nu de eieren en het overige van de lavendelmelk-mix toe aan dit mengsel. Mix dit voor ongeveer vijf minuten.
⇾ Giet het beslag in de bakblikken en strijk de bovenkant glad.
⇾ Zet dit voor 20 minuten in de oven.
⇾ Laat de taarten volledig afkoelen, terwijl deze nog in de bakblikken zitten.
⇾ Snijd voorzichtig een dun laagje van de bovenkant van de taarten af, zodat je een vlakke bovenkant hebt. Bewaar de afgesneden stukken (later voor de garnering).
⇾ Besmeer de bovenkant van de taarten met de lavendelsiroop.
⇾ Klop de boter en de roomkaas met een mixer voor 2 minuten totdat het glad is.
⇾ Voeg poedersuiker, volle melk, vanille-extract, de paarse kleurstof en het snufje zout toe, terwijl de mixer op een laag pitje staat.
⇾ Verhoog de stand tot de hoogste snelheid en klop dit voor 3 minuten.
⇾ Smeer een dun laagje frosting op de taartstandaard. Vul een spuitzak met een grote ronde punt met 120 ml frosting.
⇾ Spuit een cirkel rond de buitenste bovenrand van de cake.
⇾ Smeer frambozenjam in het midden.
⇾ Leg er een tweede cakelaag op en herhaal de instructie hierboven en leg vervolgens de laatste cakelaag erop.
⇾ Koel dit in de koelkast voor een half uurtje.
⇾ Verspreid de paarse frosting gelijkmatig over de bovenkant en zijkanten.
⇾ Verkruimel de overige cake (die je had bewaard van het snijden) en verdeel dit over de bovenkant.
⇾ Verdeel de frambozen over de bovenkant en bestrooi eventueel met poedersuiker.
⇾ Zet de taart opnieuw voor een half uurtje in de koelkast en geniet van jouw zelfgemaakte lavendel frambozen taart.