Van toetjes wordt een vrouw pas écht gelukkig, right? Helaas zijn die niet altijd even gezond. Gelukkig hebben wij nu een soort tussenweg gevonden. Pudding met banaan, we like! Goed excuus voor een heerlijk toetje met een gezonde bite.
Wat heb je nodig?
Voor de bodem
– 150 gr Bastonge koekjes (verkruimeld)
– 4 el roomboter (gesmolten)
– snuf zout
– 1 tl vanille suiker
Voor de taart
– 200 gr MonChou
– 150 gr kristalsuiker
– 500 ml slagroom
– 1 tl vanille-extract
– 1 zakje (74 gr) Dr. Oetker Kloppudding vanille
– 500 ml volle melk
– 5 bananen (rijp, gesneden)
– 50 gr Bastonge koekjes (verkruimeld)
Hoe maak je het?
→ We beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor pak je een grote kom.
→ Doe hier de verkruimelde Bastonge koekjes, gesmolten roomboter en zout in en mix dit met een mixer op een middelmatige stand voor ongeveer twee minuten.
→ Leg het mengsel in een ovenschaal en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet dit vervolgens aan de kant.
→ Om de vulling van de pudding te maken, heb je opnieuw een grote kom nodig.
→ Hier doe je de roomkaas en suiker in en dan klop je dit tot een luchtig beslag.
→ Pak nu een andere kom en mix de slagroom en vanille-extract tot een egaal beslag. Ook dit mengsel zet je even opzij.
→ Nu pak je puddingmix erbij en klop dit samen met de melk door elkaar.
→ Laat de pudding 5 minuten rusten, zodat het dikker kan worden.
→ Meng nu de slagroommix en puddingmix samen voor twee minuten met een lepel.
→ Giet de helft van de vulling over de bodem.
→ Leg hier laagje gesneden bananen en verkruimelde Bastonge koekjes op.
→ Giet de resterende helft van de vulling hier weer overheen.
→ Voeg nog een laagje gesneden bananen en verkruimelde Bastonge koekjes toe.
→ Zet de pudding voor minstens twee uur in de koelkast.
→ Bestrooi de bovenkant met verkruimelde Bastonge koekjes en leg er de rest van de bananenschijfjes op. Eet smakelijk!
Ben je gek op banaan? Dan vind je deze banaan-kokostaart sowieso het einde.
Bron: delish.com | Beeld: iStock