– 1 el extra vierge olijfolie
– 2 el bruine suiker
– 2 tl chilipoeder
– snuf zout
→ Smeer een dunne laag olijfolie op de aardappelplakjes.
→ Meng de bruine suiker, chilipoeder en zout in een kleine kom.
→ Strooi het kruidenmengsel over de aardappelplakjes. Zorg dat het mengsel gelijk verdeeld is.
→ Leg de zoete aardappelen in de airfryer, maar zorg niet dat ze elkaar volledig bedekken.
→ Zet de airfryer op 180°C en frituur de aardappelplakjes voor ongeveer 7 minuten, afhankelijk van de dikte van de plakjes.
→ Schud de inhoud halverwege goed door en zorg ervoor dat ze niet aan de bodem blijven plakken.
→ Haal de inhoud uit de airfryer en laat ze afkoelen, hierdoor worden ze krokanter.
– 60 gr broodkruimels
– 1 tl Italiaanse kruidenmix
– snufje zout
– 1 knoflookteen (geperst)
– 1 bol mozzarella (100 gr)
– bakspray
→ Pak een andere kom en doe hier de broodkruimels, Italiaanse kruidenmix, zout en knoflook in. Meng dit goed.
→ Snij de mozzarella doormidden en vervolgens in brede stroken.
→ Dompel de stroken mozzarella in het geklopte ei en vervolgens in het broodkruimelmengsel. Doe dit opnieuw.
→ Leg de stroken in een bak met deksel en leg dit voor een half uur in de vriezer.
→ Verwarm de airfryer voor op 200°C.
→ Haal de mozerella-sticks uit de vriezer en spuit ze in met bakspray aan alle kanten. → Leg ze in het mandje van de airfryer zonder dat ze elkaar aanraken.
→ Frituur voor 4 minuten.
→ Draai ze om en frituur nog 3 minuten.
→ Haal ze uit de airfryer en laat even afkoelen.
– 75 gr gerookte kipreepjes
– 100 gr zwarte bonen (uitgelekt)
– 2 tomaten (in blokjes)
– handje gerapste kaas (oud)
– 1 ui (versnipperd)
– 1 el groene olijven
→ Leg de nacho’s in de mand en leg de kip en de bonen hierop.
→ Besprenkel met geraspte kaas en top dit af met de tomaat en ui.
→ Frituur in de airfryer op 180°C voor 5 minuten.