Koningsdag staat weer voor de deur. Bij deze dag denk je meteen aan: de verjaardag van Willie, versierde straten en een lekker drankje drinken met je besties. Een ander ding mag natuurlijk niet ontbreken: De Oranje tompouce. Geen zin om hiervoor naar de supermarkt te gaan? Je kunt ze ook gemakkelijk zelf maken. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.
Ingrediënten voor 4 stuks:
– 250 ml melk
– 3 eidooiers
– 25 gram bloem
– 40 gram suiker
– half vanille stokje
– 4 plakjes diepvries bladerdeeg
– 100 gram poedersuiker
– scheutje water
– oranje kleurstof
Het recept:
♥ Begin met het samenvoegen van de eidooiers, suiker en bloem in een kom. Meng dit tot een glad mengsel.
♥ Giet de melk samen met het vanillestokje in een steelpan en breng dit aan de kook. Haal het stokje eruit wanneer de melk begint te koken.
♥ Verwijder met het puntje van een schilmes het vanillemerg en voeg dit toe aan de melk.
♥ Pak de kom met het eiermengsel erbij en giet de melk -terwijl je het mengsel roert- in deze kom. Giet alles vervolgens weer terug in de pan.
♥ Laat het mengsel nu tien minuten zachtjes koken.
♥ Verwarm de oven op 220°C.
♥ Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de room afkoelen. Vergeet het af en toe niet te roeren, zo voorkom je ‘velletjes’ in je room.
♥ Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Prik daarna met een vork gaatjes in het deeg.
♥ Terwijl je de room laat afkoelen, bak je het bladerdeeg ongeveer 12 minuten in de oven totdat ze lichtbruin worden.
♥ Nu is het tijd voor het glazuur: Meng de poedersuiker met een beetje water door telkens een eetlepel water eraan toe te voegen. Stop wanneer het glazuur stroperig, maar smeerbaar wordt.
♥ Voeg daarna een eetlepel oranje kleurstof aan het glazuur toe. Als je de tompoucen wat donkerder wilt, kun je wat meer kleurstof toevoegen.
♥ Snijd vervolgens alle plakjes doormidden zodat je in totaal acht gelijke rechthoekken krijgt.
♥ Spuit of smeer op vier bladerdeegplakjes het afgekoelde room en dek het vervolgens af met een ander plakje.
♥ Als finishing touch: besmeer de bovenkant van elke tompouce met een laagje oranje glazuur.