– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– paar druppels citroensap
– 100 Oreos (gehakt)
– 3 el chocoladepudding
– 350 ml volle melk
– 250 ml slagroom
– 170 gr roomkaas (opgeklopt)
– paar druppels vanille-extract
– 60 gr poedersuiker
➞ Roer de boter zacht en voeg de suiker toe.
➞ Roer net zo lang totdat het luchtig en romig wordt.
➞ Voeg de eieren om de beurt toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, totdat het voorgaande ei geheel is opgenomen door de boter en de suiker.
➞ Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg nu ook de bloem toe aan het mengsel en tenslotte nog de overige ingrediënten.
➞ Mix alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.
➞ Voeg nu de Oreo’s toe en meng tot het is opgenomen in het beslag.
➞ Giet het beslag in de cakevorm en laat voor een uur bakken in de oven.
➞ Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen.
➞ Gebruik de achterkant van een houten lepel en steek dit halverwege in de taart.
➞ Klop de melk en chocoladepudding door elkaar.
➞ Giet de pudding over de taart en verdeel gelijkmatig.
➞ Zet de taart voor twee uur in de koelkast om te koelen.
➞ Zodra de taart is afgekoeld, klop je de slagroom op.
➞ Voeg poedersuiker en vanille-extract toe aan de slagroom en klop dit.
➞ Voeg vervolgens de opgeklopte roomkaas gelijkelijk toe aan dit mengsel.
➞ Verdeel deze topping over de bovenkant van de taart.
➞ Bestrooi met verkruimelde Oreo’s.