1. Eenpersoonsgerecht- poke-bowl met zalm
Ingrediënten:
- 200 g zalmfilet, in kleine stukjes gesneden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel Sriracha saus (of meer als je van pit houdt!)
- 2 eetlepels Yakso kokos aminos (voor die heerlijke zoet-zoute smaak)
- Een klontje boter (om te bakken)
- 1 komkommer
- 1 rijpe avocado
- Handvol edamame boontjes, gekookt
- Gekookte rijst (genoeg voor een kommetje per persoon)
Aan de slag:
1. Voor dit
recept snijd je de zalmfilet in kleine stukjes en doe ze in een kommetje.
2. Voeg de knoflookpoeder, Sriracha saus en die heerlijke Yakso kokos aminos toe aan de kom met zalm. Laat de zalm lekker zwemmen in deze marinade, en geef ‘m zo’n 15 minuutjes om al die smaken te absorberen.
3. Smelt een klontje boter in de pan en bak de zalmstukjes tot ze mooi gaar en sappig zijn. Terwijl de zalm bakt,
koken we wat water en bereiden we onze rijst voor.
4. Schil de komkommer en rasp ‘m tot mooie, lange plakken. En vergeet de avocado niet! Snijd ‘m doormidden en haal de pit eruit.
5. Haal je rijst van het vuur en schep het in je favoriete kommetje. Voeg nu die geraspte komkommer, edamame boontjes, avocado en natuurlijk die heerlijke zalmstukjes toe. Drizzle er nog wat Yakso kokos aminos of sojasaus overheen, en jouw one-person dinner is ready to eat!
2. Eenpersoonsgerecht- creamy Buldak carbonara noodles
Ingrediënten:
- Buldak carbonara noodles
- 3 eitjes
- geraspte cheddar kaas
- zout en peper
- heet water
- room kaas
- 2 plakjes jonge kaas
- gebakken uitjes
- sesam zaadjes
Aan de slag:
1. Vul de waterkoker met wat water en wacht tot het kookt. Terwijl dat gebeurt, pak de Buldak carbonara noodles uit de verpakking en leg ze in een steelpannetje. Giet het hete water over de noodles en laat ze lekker zacht worden.
2. Leg twee eitjes in een pannetje met water en kook ze tot ze lekker hard zijn. Haal de eitjes uit het water en zet ze even opzij.
3. Giet een beetje water uit de kom waar de noodles in zitten en voeg de twee zakjes kruiden en saus toe aan de noodles. Breek een eitje boven de noodles en roer alles goed door.
4. Voeg nu wat geraspte cheddar kaas toe aan de noodles en breng het mengsel op smaak met wat peper en zout. Voeg een lepel roomkaas toe en roer alles goed door elkaar.
5. Leg twee plakjes jonge kaas bovenop de noodles en doe de deksel op de pan. Laat alles lekker pruttelen.
6. Haal de noodles uit de pan en schep ze in je favoriete kommetje. Snijd de twee gekookte eitjes doormidden en leg ze bovenop de noodles. Strooi wat gebakken uitjes en sesamzaadjes over je gerecht en enjoy!
Eenspersoonsgerecht- Crunch salade met kip
Ingrediënten:
- kippendijen
- Knoflookpoeder
- Zoete ketjap marinade
- rode ui
- blik mais
- limoen
- koriander
- krop sla
- blik kidneybonen
- eetlepel Griekse yoghurt
- honing
- zout
- sambal
- mais tortilla chips
Aan de slag:
1. Marineer de kippendijen met de zoete ketjap marinade en laat ze 15 minuten goed intrekken.
2. Leg de gemarineerde kippendijen op een bakplaat met bakpapier en bak ze 45 minuten op 180 graden in de oven tot ze goudbruin zijn.
3. Snijd de rode ui in stukjes en doe deze in een kom. Voeg het blikje mais toe, snijd wat koriander fijn en pers een limoen uit. Voeg het limoensap toe aan de kom en roer alles goed door tot een mengsel.
4. Was de krop sla en snijd deze in stukken. Doe de sla in een kom en voeg het maismengsel en de kidneybonen toe. Haal de kip uit de oven, snijd deze in stukjes en voeg ze toe aan de sla.
5. Doe een eetlepel Griekse yoghurt in een apart bakje. Voeg sambal, honing, zout en knoflookpoeder toe en meng alles goed door elkaar. Giet het mengsel over de sla. Verkruimel wat mais tortillachips en voeg deze toe aan de sla voor een heerlijke crunch. Yummie!