Pasta is misschien wel een gerecht dat jij maakt als je even niet meer weet wat je nú weer moet koken. Het is simpel en ook nog eens super lekker. Maar om het nog iets bijzonderder te maken, kan je aan dat gerecht ook wat drank toevoegen: wodka. Ja, dit bizar sterke drankje kan je echt door de pasta heen doen. Hoe? Dat leggen wij je uit in dit artikel.
Romige pastasaus met wodka
Well hello there, wodka met pastasaus. Alleen pasta op je bord is natuurlijk een beetje saai aan ‘t worden, daarom hebben wij wat websites afgespit voor dit ultieme recept. Alsof we nog niet genoeg gekke combinaties hebben, maar dat is voor jou totaal niet erg ;-). En misschien kan een beetje wodka wel helemaal geen kwaad, want jij bent op je knapst in licht beschonken toestand. Hoe bereid je het? Wij leggen het voor je uit.
Ingrediënten voor 4 personen:
➤ 150 gram spekreepjes
➤ 1 eetlepel olijfolie
➤ 1 rode Spaanse peper in stukjes
➤ 2 teentjes fijngeperste knoflook
➤ 1 blik met tomatenblokjes
➤ 100 ml slagroom
➤ 400 gram pasta
➤ 1 ui gesnipperd
➤ Een snufje cayennepeper
➤ 125 ml wodka
➤ ½ zakje rucola
Pasta met tomatensaus en wodka bereiden
➤ Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en leg de spekreepjes met de Spaanse peper hierin voor ongeveer drie minuten lang.
➤ Voeg de knoflook en ui eraan toe.
➤ Roer de tomatenblokjes en wodka erdoorheen en laat het vijf minuten sudderen.
➤ Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
➤ Roer de slagroom en cayennepeper door het tomatenmengsel in de pan. Wacht tot de saus de juiste dikte heeft gekregen.
➤ Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.
➤ Meng de gekookte pasta door de saus en garneer met rucola en je bent ready om je eerste hap te nemen :-).
Drink jij niet? Dan kan je dit receptje natuurlijk ook zonder wodka maken, no problem.
Bron: ILoveFood&Wine.nl, Lovemyfood.nl | Beeld: iStock