Toetje als ontbijt: Appelmoes Trifle
♥ 1 centimeter geraspte verse gember
♥ sap van een halve citroen
♥ theelepel koekkruiden of kaneel
♥ scheutje water
♥ 2 eetlepels Griekse yoghurt
♥ honing naar smaak
♥ 2 eetlepels granola
♥ snufje zout
2. Roer de honing door de Griekse yoghurt en schep dit in glaasjes. Doe daar een laagje appelmoes op, dan weer wat yoghurt en eindig met een laagje granola. Jouw appelmoes trifle ontbijtje is af!
Toetje als ontbijt: Kokosrijstepap met mango
♥ 500 milliliter kokosmelk
♥ een snufje kaneel
♥ 2 eetlepels kristalsuiker
♥ verse mango
♥ geroosterde zwarte sesamzaadjes
♥ geraspte kokos
2. Kook dit goedje twaalf minuten en blijf goed roeren tot de rijst romig wordt.
3. Zet de rijstepap in de koelkast om af te koelen of eet het warm. Serveer de pap met de verse mango, sesamzaadjes en de geraspte kokos. Dat wordt smullen.
Toetje als ontbijt: American Pancakes
♥ 3 eieren
♥ 2 deciliter melk/karnemelk
♥ theelepel bakpoeder
♥ snuf zout
2. Bakken maar! Maak van het beslag kleine hoopjes in een ingevette pan. Even wachten en dan kantelen. Is jouw pancake goed gebakken? Serveer hem dan met fruit, chocolade, spek of stroop. Geen zin om zelf te bakken? Hier eet je de lekkerste pancakes van Nederland. Genieten geblazen.
Toetje als ontbijt: Havermoutcrumble met appel
♥ 80 gram havermoutmeel
♥ 20 gram amandelmeel
♥ 50 gram roomboter
♥ 2 eetlepels suiker
♥ 1 eetlepel honing
♥ 1 eetlepel kaneel
♥ 1 theelepel citroensap
2. Schil de appels en snij ze in klein blokjes. Doe dit in een kom en voeg honing, kaneel en citroensap toe. Schep dit mengseltje in een ovenschaal.
3. Tijd voor de havermoutcrumble. Dit maak je als volgt: Snijd de boter in kleine stukjes en meng dit met het havermoutmeel, amandelmeel en de suiker tot een kruimeldeeg.
4. Verdeel het mengsel over de appels en zet de schaal 30 tot 40 minuten in de oven. Nu laten afkoelen en smullen maar! Tip: serveer met yoghurt.
Toetje als ontbijt: Vegan havermout cups met kokosyoghurt en vers fruit
♥ 2 eetlepels kokosolie
♥ 1 theelepel kaneel
♥ 3 eetlepels ahornsiroop
♥ 200 gram (kokos) yoghurt voor de vulling
♥ vers fruit als aardbeien, blauwe bessen, frambozen etc.
2. Roer de havermout, de kokosolie, het kaneel en de ahornsiroop door elkaar en verdeel dit over vier bakvormpjes. Maak een kuiltje in het midden, daar komt de yoghurt zo in.
3. Zet deze vormpjes voor 15 minuten in de oven en laat het volledig afkoelen.
4. Schep de yoghurt in de vormpjes en garneer dit met fruit. Eet smakelijk.