Drankjes doen en vet eten lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Wanneer je wat gedronken hebt, heb je nou eenmaal gewoon zin in een vettige hap, zoals een kapsalon. Helaas voor ons telt dit alleen wel flink wat calorieën. Daarom hebben wij een gezonde variant op je favoriete after party snack gevonden: de gezonde kapsalon.
Happy snacking met deze gezonde kapsalon
Benodigdheden voor een gezonde kapsalon
– 2 zoete aardappels
– 300 gram kip
– 2 theelepels shoarmakruiden
– 10 cherrytomaatjes
– ½ komkommer of 2 mini’s
– IJsbergsla
– Geraspte kaas
– 170 ml Griekse yoghurt
– 1 teen knoflook
– Peper en zout
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 zoete aardappels
– 300 gram kip
– 2 theelepels shoarmakruiden
– 10 cherrytomaatjes
– ½ komkommer of 2 mini’s
– IJsbergsla
– Geraspte kaas
– 170 ml Griekse yoghurt
– 1 teen knoflook
– Peper en zout
– 1 eetlepel olijfolie
Naast de bovenstaande ingrediënten is het ook handig als je een bakplaat met bakpapier hebt en een ovenschaal.
Dit moet je doen voor de gezonde kapsalon
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe ze daarna in een kom en giet een eetlepel olie eroverheen samen met wat peper en zout. Verdeel de zoete aardappelen daarna over de bakplaat en rooster ze in 15-17 minuten gaar.
3. Bak ondertussen de kip in een pan en voeg er wat shoarmakruiden aan toe.
4. Maak vervolgens de knoflooksaus. Pers hiervoor het teentje knoflook uit en voeg dit toe aan de yoghurt samen met een beetje citroensap of water.
5. Snijd de komkommer en tomaatjes in stukken.
6. Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel dit over de ovenschaal.
7. Zet de oven op grillstand en verwarm deze op 230 graden. Verdeel vervolgens de kip over de aardappel en strooi hier geraspte kaas overheen.
8. Stop dit samen een paar minuten in de oven zodat de kaas gesmolten is.
9. Haal het vervolgens uit de oven en bestrooi met ijsbergsla, komkommer, tomaten en de zelfgemaakte knoflooksaus.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe ze daarna in een kom en giet een eetlepel olie eroverheen samen met wat peper en zout. Verdeel de zoete aardappelen daarna over de bakplaat en rooster ze in 15-17 minuten gaar.
3. Bak ondertussen de kip in een pan en voeg er wat shoarmakruiden aan toe.
4. Maak vervolgens de knoflooksaus. Pers hiervoor het teentje knoflook uit en voeg dit toe aan de yoghurt samen met een beetje citroensap of water.
5. Snijd de komkommer en tomaatjes in stukken.
6. Haal de zoete aardappel uit de oven en verdeel dit over de ovenschaal.
7. Zet de oven op grillstand en verwarm deze op 230 graden. Verdeel vervolgens de kip over de aardappel en strooi hier geraspte kaas overheen.
8. Stop dit samen een paar minuten in de oven zodat de kaas gesmolten is.
9. Haal het vervolgens uit de oven en bestrooi met ijsbergsla, komkommer, tomaten en de zelfgemaakte knoflooksaus.
Bekijk hieronder het filmpje om de bereiding te kunnen zien:
Beeld: iStock