Ben jij ook groot fan van de zoete aardappel? Dan hebben we goed nieuws, want deze groente is super lekker te verwerken in een stamppot. Dit in combinatie met rucola, tomaat en wat geitenkaas bovenop maakt hem heerlijk smeuïg. Binnen twintig minuutjes staat het al op tafel, yum!
– 4 zoete aardappelen
– 75 gram rucola
– 125 gram zachte geitenkaas
– 250 gram cherrytomaten
– 1 eetlepel crème fraîche
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel pijnboompitjes
– paprikapoeder naar smaak
– Kook de (geschilde) zoete aardappelen in een pan met kokend water. Giet ze na twaalf minuten af en stamp ze fijn
– Breng op smaak met een geperst teentje knoflook, paprikapoeder, crème fraîche en peper en zout
– Stamp alles door elkaar tot een smeuïge stamppot. Schep dan de rucola en gehalveerde cherrytomaatjes erdoorheen
– Rooster in een pan de pijnboompitten. Serveer daarna de zoete aardappelstamppot met pijnboompitjes, geitenkaas en extra gerookte paprikapoeder bovenop.
We kennen allemaal wel de traditionele andijviestamppot met spekjes, in deze vega variant gebruik je vegetarische shoarma en stukjes brie.
– Een zakje aardappelpuree (alleen water toevoegen)
– 250 gram andijvie
– 1 bakje vegetarische shoarma
– paar stukjes brie
– Breng een pan met water aan de kook en kook de andijvie hier 5 minuten in
– Bak ondertussen de vega shoarma een paar minuten op hoog vuur lekker knapperig
– Roer de aardappelpuree door je afgegoten andijvie, serveer de shoarma erbij en serveer de brie er bovenop en enjoy!
Waarom traditionele erwtensoep eten als je het ook gewoon kunt combineren met een van de lekkerste sauzen uit Italië: pesto. Deze soep is ook nog eens een stuk lichter dan de normale erwtensoep.
– 2 lente uitjes
– 300 mililiter bouillon
– ½ tl limoen/citroen sap
– 200 gram diepvries erwten
– 1 eetlepel pesto
– Kook het water in een grote soeppan. Doe de bevroren erwten, de lente uitjes, het zout en de limoensap in het kokende water en laat het zeven minuten koken
– Doe het geheel in een blender en mix het geheel tot het een mooi mengsel is
– Voor de versiering kun je de pijnboompitten wat aanbakken en eroverheen strooien. Je kunt er eventueel ook nog croutons bij serveren
De meeste mensen zullen pannenkoeken met rozijnen, kaas of spek eten in combinatie met stroop of poedersuiker. Toch hebben wij een hele aparte combinatie voor je gevonden die een wat meer hartige variant is.
– 1 ei
– Pannenkoekmix
– 6 plakken ontbijtspek
– 1/2 appel (niet zo’n zure)
– 10 stukjes walnoot
– Een beetje honing
– Wat zachte geitenkaas
– Klopt het ei los met de pannenkoekmix en wat water totdat je een mooi beslag hebt.
– Doe drie plakken spek in de pan en schenk de pannenkoekmix er overheen en wacht totdat de bovenkant droog is. Keer de pannenkoek dan om.
– Beleg één helft met plakjes appel, walnoten, geitenkaas en honing en vouw de pannenkoek door de helft dicht.
– Bak daarna de andere helft nog even en klaar ben je!