Het is belangrijk om na te denken over welke tattoo je wilt hebben, maar het is ook minstens zo belangrijk om er zeker van te zijn wanneer je ervoor kiest om je tattoo te laten verwijderen. Een tattoo verwijderen is niet zomaar iets, maar kost tijd, geld en moeite. En daarbij komt kijken dat de tattoo nooit meer terug komt (oké, je zou ‘m opnieuw kunnen laten plaatsen, maar de originele tattoo komt niet meer terug).
Er zijn door de jaren heen verschillende methoden bedacht voor het verwijderen van tattoo’s. De populairste methode is het laten weglaseren van de tattoo, maar je kunt er ook voor kiezen om de tattoo operatief te laten verwijderen. Laat je goed informeren over de verschillen tussen deze twee en kies voor de manier waar jij je het beste bij voelt.
Als je denkt dat je binnen twee uur van je tattoo af bent heb je het fout, want een tattoo vewijderen vergt geduld. Ongeveer 6 weken na de eerste behandeling is het eerst resultaat zichtbaar en kan de tweede behandling plaatsvinden. Gemiddeld zijn er voor het verwijderen van een tattoo 5 tot 12 behandelingen nodig.
De tweede manier om een tattoo te verwijderen is met een operatie. Een chirurg brengt plaatselijke verdoving aan, snijdt het betreffende stuk huid weg en hecht dit vervolgens. Genezing duurt ongeveer 3 tot 6 weken. Deze methode gaat dus een stuk sneller dan de lasermethode, maar laat wel een litteken achter op je huid.
Toen je je tattoo liet zetten heb je je waarschijnlijk verdiept in verschillende tattooshops en de beste uitgekozen. Ga je je tattoo verwijderen? Doe dit dan ook. Kwaliteit kan verschillen, maar veel klinieken bieden ook verschillende prijzen aan. Overleg met je huisarts en vraag om advies en ga zelf ook op onderzoek uit naar een geschikte kliniek voor het verwijderen van de tattoo.