Chicken tonight: 4 heerlijke kiprecepten waar jij van smult

Recepten met kip zijn heel lekker. Kip heeft zoveel bereidingsmogelijkheden: bakken, grillen, wokken, koken, braden, stomen, stoven en barbecueën. Ook zijn er qua ingrediënten zoveel mogelijkheden om het te bereiden. Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wel een lekker kipgerecht te eten? Lees hier hoe.
Pasta kip pesto
Geen zin om lang in de keuken te staan? Met dit recept ben jij super snel klaar en heb je ook nog eens een bordje lekker eten.
Benodigdheden
- 2 kipfilets
- 4 eetlepels pesto
- 2 eetlepels creme fraîche
- halve ui
- 1 teen knoflook
- 50 gr rucola
- cherrytomaatjes
- zout/peper
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 150 gr pasta
- geraspte kaas
Snijd de kip in blokjes of koop een verpakking waar alles al in blokken gesneden is. Breng de kip op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Snipper de halve ui en snijd de knoflook fijn. Zet in tussentijd een pan water op en kook de pasta volgens bereidingswijze. Snijd daarna de cherrytomaten in tweeën.
Dan is het tijd om de kip te bereiden. Giet olie in een pan en bak de kip gaar. Vervolgens voeg je de knoflook, ui en cherrytomaatjes toe. Na twee minuten voeg je de pesto en crème fraiche toe. Roer goed door en laat het nog twee minuten koken. Serveertip: Doe er eens rucola bij om het nog lekkerder te maken. Oja, vergeet je ook geraspte kaas niet ;-).
Kip tandoori
Een lekker Indiaas recept en staat in een handomdraai op tafel. Dit is zeker het proberen waard en neemt ook nog eens weinig tijd in beslag!
Benodigdheden
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 400g kipfilet
- 80g zilvervlies rijst
- 1 rode paprika
- 2 el olie
- 2 tl kurkuma
- 2 tl korianderpoeder
- 2 tl komijn
- 1 tl cayennepeper
- 200 ml water
- 250 ml yoghurt
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2tl korianderblad
- Peper/ zout
- Snufje korianderpoeder
- Snufje kurkuma
- Snufje komijn
- Snufje cayennepeper
Maak een marinademix met olie, kurkuma, korianderpoeder, cayennepeper en komijn. Snijd vervolgens de kip in blokjes en voeg hier de marinademix aan toe. Laat het geheel voor een halfuur intrekken in een kom. Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snipper de ui en fruit het vervolgens in de pan en voeg daarna geperste knoflook toe. Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe en bak het gaar. Vervolgens bak je de paprika nog een minuutje mee. Voeg 200 ml water bij de kip en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Breng het aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Voeg daarna de yoghurt toe en breng alles op smaak met de kruiden. En ready is je kip tandoori!
Kip samosa
Samosa’s zijn superlekker en makkelijk te bereiden. Ook heel leuk om dit uit te proberen met je vriendinnen of lover als jullie een middagje niks te doen hebben. Smullen gegarandeerd.
Benodigdheden
- Bladerdeeg
- 200 gr kipgehakt of kipblokken
- 1 bosui
- 1 aardappen
- 1 tl kerrie
- 1 teentje knoflook
- Halve tl gemberpoeder
- 2 tl worcestersaus
- Snufje zout en peper
Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de blokjes 10 minuten of totdat ze zacht zijn. Stamp vervolgens de aardappeltjes met een scheutje melk tot het een puree is. Pak een pan en giet hier een scheutje olie in. Voeg vervolgens het kipgehakt toe met de kruiden en bak tot het gaar is. Snijd de bosui in kleine stukjes en voeg dit toe. Daarna voeg je een uitgeperst teentje knoflook en worcestersaus toe en bak dit een paar minuten mee. Zet vervolgens het vuur uit en meng de puree en het kipgehakt tot een geheel. Daarna begin je met het bladerdeeg. Schep op elk stukje deeg drie theelepels van de vulling en vouw het vervolgens dicht. Dit kun je doen met behulp van een vorkje. Met een vork druk je tegen de randjes. Smeer daarna de samosa’s in met een beetje eigeel. Bak de samosa’s twintig minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn. Enjoy!
Kip met cola
Voor dit recept heb je geen kipfilet nodig, maar kipdrumsticks. Ook hebben we het een klein beetje lastiger gemaakt, want de voorbereiding moet je een dag van te voren doen. Maar dat maakt het zeker ook lekker. De kruiden hebben dan namelijk de tijd om in te trekken, wat het overheerlijk maakt.
Benodigdheden
- 250 ml cola
- 3 tenen knoflook
- 10 el ketchup
- 1 tl tabasco
- 1 kg kipdrumstick
Een dag van tevoren pel en pers je alvast de knoflook. Verdun de ketchup met de cola en breng op smaak met de tabasco, knoflook, peper en zout. Dit is nu de marinade. Breng de marinademix met de drumsticks aan de kook en laat het 45 minuten op laag vuur doorkoken. Het is belangrijk dat de deksel erop zit. Roer af en toe door. Laat de kip vervolgens afkoelen.
Op de dag zelf verwarm je de ovengrill. Leg de gemarineerde drumsticks in een ovenschaal en plaats hem onder de grill. Gril de drumsticks in vijftien minuten goudbruin. Let erop dat ze knapperig worden. En klaar is je cola-kip!
Bron: Allerhande, Lekker en Simpel | Beeld: iStock