Beauty

Beautyproducten effectief aanbrengen? Dit is de juiste volgorde in 9 stappen

volgorde beautyproducten

Misschien heb je al je geheime trucjes die je met je vriendinnen deelt, en zij hebben op hun beurt weer de jouwe aangevuld met hun tips. Maar wat als je nou zelf een beetje verdwaald bent in het beauty-jungle? Geen stress! Wij hebben dé ultieme volgorde voor je klaarstaan om je beautyproducten aan te brengen. Zo ben je in no-time een pro en steel jij de show met jouw flawless routine!

Dit is de juiste volgorde in 9 stappen: jouw ultieme beautygids

Je gezicht reinigen doe je al van kleins af aan, met een washandje moest je van je moeder altijd goed je gezicht wassen voor het slapen gaan en bij het opstaan. Naarmate we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met onzuiverheden in ons gezicht, waardoor we onze skincare routine regelmatig moeten aanpassen. Dit geldt ook voor onze make-up routine. Voor als jij je nu ook afvraagt wat de juiste en meest effectieve manier is om beautyproducten aan te brengen, hebben wij de juiste stappen op een rijtje gezet.

1. Reinig je gezicht

Herinner je je nog hoe je moeder altijd zei dat je je gezicht moest wassen voor het slapen gaan? Ze had gelijk! Een schone huid is de eerste stap naar een mooie huid. Begin je ochtend- en avondroutine met een grondige reiniging. Spoel eerst je gezicht af met lauwwarm water om overtollig vet te verwijderen. Doe dit nog een keer om je poriën diep te reinigen. Voor een extra frisse start kun je een face wash of micellair water gebruiken. Dit zorgt voor egale poriën en een fris gevoel.

2. Breng een crème aan

Na het reinigen is je huid klaar voor wat TLC. Kies een goede dag- en nachtcrème die past bij jouw huidtype. Vergeet niet om een crème met SPF te gebruiken als de zon schijnt! Zo bescherm je je huid tegen schadelijke UV-stralen. Check even de UV-index voordat je de deur uitgaat. Dit kan eenvoudig via je weerapp op je telefoon. Bij een iPhone swipe je naar beneden in de app en voila, daar staat de UV-index! Smeren maar!

3. Start met een primer

Primer is het onmisbare eerste laagje voor je make-up. Het egaliseert je huid en zorgt ervoor dat je make-up de hele dag op zijn plek blijft. Bye bye, smudgy make-up! Hallo, flawless skin!

4. Een basis van foundation en concealer

Foundation en concealer zijn als je beste vrienden in de beautywereld. Of je nu gaat voor een lichte BB-cream, een volledige dekking met foundation of gewoon wat poeder, kies wat bij jou past. Concealer is perfect voor die hardnekkige plekjes of donkere kringen. Een paar stipjes hier en daar en je huid ziet er weer fris en stralend uit!

5. Finish met een poeder

Om je basis vast te zetten, is een poeder essentieel. Dit kan een getinte poeder zijn of een transparante matterende poeder. Het voorkomt dat je huid gedurende de dag gaat glimmen en zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten. De matte finish is helemaal hot!

6. Eerst bronzer, dan blush

Nu is het tijd om wat kleur en contour toe te voegen. Breng eerst bronzer aan om je gezicht wat diepte en een zonnige gloed te geven. Daarna volgt de blush voor een gezonde blos. Zo zie je eruit alsof je net een frisse wandeling hebt gemaakt, zelfs als je de hele dag binnen zit!

7. Oogmake-up

Begin met oogschaduw voor de perfecte basis. Daarna komt de eyeliner voor wat extra definitie, en eindig met mascara om je wimpers te laten stralen. Doe je dit in een andere volgorde, dan kan de oogschaduw op je verse mascara vallen en dat willen we natuurlijk niet!

8. Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn de lijst om het schilderij van je gezicht. Begin met een creamy product om de wenkbrauwen in vorm te brengen en vul ze vervolgens in met een potlood of poeder. Speel met de intensiteit afhankelijk van de look die je wilt bereiken. Wenkbrauwen zijn jouw power move!

9. De finishing touch: lippen en setting spray

Eindig met een vleugje kleur op je lippen voor de perfecte look. Gebruik vervolgens een fixing spray om ervoor te zorgen dat alles op zijn plek blijft, ongeacht wat je dag (of nacht) brengt. Spray in de vorm van een T over je T-zone en in een X over de rest van je gezicht. En voilà, jij bent klaar om te stralen!

Beeld: pexels