Ben jij gek op Oreo? Dan is deze cheesecake écht iets voor jou. Dit is één van de lekkere paasrecepten die we vandaag delen. Deze taart is super makkelijk om te maken en heerlijk als toetje of tussendoor. Alle paasrecepten zitten bomvol met chocolade, maar de eerste van de paasrecepten is extra lekker vanwege zijn frisse topping. Zo ben je helemaal klaar voor de lente. Benieuwd naar de andere paasrecepten? Blijf dan vooral lezen. Ook handig als je niet weet wat je moet met Pasen eten.
→ Oreo’s (3 rollen)
→ Speltmeel (280g)
→ Cacaopoeder (70g)
→ Kokosbloemsuiker (240g)
→ Gesmolten boter (160g)
→ Eieren (4)
→ Amandelmelk (250 g)
→ Griekse yoghurt (4el)
→ Vanille-extract (2tl)
1. Bedek de springvorm met bakpapier en vet de vorm in. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden.
2. Bedek de bodem met een laag Oreo’s. Verkruimel een andere rol Oreo’s voor het beslag.
3. Meng nu het speltmeel, cacaopoeder, kokosbloemsuiker, gesmolten boter en eieren met de verkruimelde Oreo’s.
4. Vul de vorm met het beslag en laat de taart drie kwartier in de oven staan. Tip: wil je checken of één van jouw paasrecepten gaar is? Prik er dan in met een satéprikker. Blijft deze schoon? Dan is je taart klaar.
5. Om de taart af te maken kiezen we voor een topping van Griekse yoghurt. Meng de vanille-extract door de yoghurt en smeer de taart in met het mengsel. Verkruimel tot slot nog wat Oreo’s over de taart en et voilà: je taart is klaar!
Gek op koekjes? Probeer dan deze volgende taart in het rijtje paasrecepten. Dit is eigenlijk één groot koekje waardoor iedereen hem onweerstaanbaar vindt. Tip: wil jij jouw paasrecepten taart een extra Paas feeling geven? Gebruik dan paaseitjes in plaats van normale chocolade. Lekker én helemaal in stijl met de Paasrecepten.
→ Boter (45gr)
→ Bruine suiker (130gr)
→ Suiker (65gr)
→ Ei
→ Vanille-extract (1tl)
→ Zout (snufje)
→ Chocolade stukjes
→ Bloem (80gr)
→ Baking soda (snufje)
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm in.
2. Meng de boter en de suikers en mix samen met het ei en de vanille voor 2 minuten.
3. Voeg nu de bloem en de baking soda toe en mix het geheel.
4. Meng nu met een houten lepel de chocolade door het mengsel en vul de taartvorm en druk goed aan.
5. Bak de taart voor 35 minuten, en maak de taart eventueel af met een laag Nutella. Eet smakelijk!
De laatste van onze paasrecepten is deze heerlijke chocoladetaart met frambozen. Echt een taart voor de lente door het zoete van de frambozen. Heb jij chocolade junkies in de familie? Dan ga jij ze zéker blij maken met één van deze paasrecepten.
→ Ongebrande noten mix (175gr)
→ Dadels (250gr)
→ Diepvries frambozen (250gr)
→ Cacaopoeder (60gr)
→ Kokosolie (200gr)
→ Ahornsiroop (120ml)
→ Vanillestokje
→ Cacaopoeder (60gr)
→ Zeezout (1tl)
→ Kokoschips (25gr)
1. Meng de noten, dadels en de helft van de frambozen samen met de helft van de cacaopoeder 1 minuut.
2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem.
3. Druk de bodem goed aan voor de laatste van de paasrecepten en bedek met de rest van de frambozen. Zet hem nu voor 10 minuten in de vriezer.
4. Smelt ondertussen in een pannetje de kokosolie met ahornsiroop op laag vuur. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Neem de pan van het vuur en roer de vanille en de rest van de cacaopoeder door de kokosolie.
5. Neem de springvorm uit de vriezer en strooi de zeezout en kokos erover. Zet vervolgens de taart weer voor 2 uur in de vriezer. Wil je de taart serveren? Haal hem dan minstens een half uur van tevoren uit de vriezer. Een keer wat anders dan typisch Pasen eten. 😉