Beep, beep, beep. Goodmorning! Je wekker gaat. Voor je gevoel heb jij je ogen net gesloten, maar helaas liegt de wekker niet. ‘Oké, nog héél even snoozen‘ en dan hup naar de badkamer. Het eerste wat je ziet zijn twee wallen onder je ogen waar je u tegen zegt en jij kunt alleen maar denken aan koffie. Herkenbaar? Wij hebben de oplossing. Na het lezen van dit artikel sta jij elke dag fris en fruitig naast je bed.
Dé oplossing
Vanaf nu heb jij geen koffie meer nodig in de ochtend, want een nieuwe ‘slaap calculator‘ vertelt jou precies wanneer jij onder de wol moet kruipen om de volgende ochtend zonder moeite je warme bed weer te verlaten. Je denkt misschien: hoe langer je slaapt, hoe makkelijker je opstaat? Dus niet. Deze calculator berekent op basis van je natuurlijke slaapritme wanneer jij het beste in je bed kunt gaan liggen en ‘m verlaten. Op deze manier wordt je namelijk veel rustiger wakker. Het gaat is volgens de website niet alleen om op tijd gaan slapen, maar ook om de tijd wanneer je opstaat.
Slaapfasen
Volgens de website werkt de calculator volgens het natuurlijke ritme van ons lichaam. Ze gaan uit van vijf of zes slaapfases van ongeveer 90 minuten per nacht en de calculator gaat er vanuit dat je gemiddeld na veertien minuten in slaap valt. Wanneer je midden in één van deze fases wakker wordt zorgt dit voor een slaperig gevoel. Je moet de wekker dus zo zetten zodat je precies tussen twee slaapfases in slaapt valt.
Het beste tijdstip
Dus wil jij voortaan om 7:00 uur fris en fruitig wakker worden? Zorg er dan voor dat je om 21:46 óf om 23:16 onder de wol kruipt. Latertje? Dan zijn 00:46 of 2:16 de beste tijden om te gaan slapen en toch helder wakker te worden. Je kunt deze methode uiteraard ook toepassen als je op een ander tijdstip wakker wil worden.
Beeld: iStock | Glamour.co.uk, Web-blinds.com