1. Cracker avocado
2 crackers knäckerbrood met sesamzaad van Bolletje
philadelphia
1 avocado
Zout en peper
Het enige wat je hoeft te doen in Philadelphia over de crackers smeren. Op elke cracker een halve avocado. En bestrooien met peper en zout en je ontbijt is ready.
2. Broodje avocado met hummus
1 avocado
4 sneetjes meergranenbrood
200 g hummus
8 blaadjes munt
Snijd de avocado in schijfjes. Besmeer je brood met een dikke laag hummus, leg je avocado’s erop en bestrooi het met wat strookjes munt.
3. Ei met spek en avocado
1 avocado
13 g bieslook
200 g zuivelspread light (naturel)
8 plakjes ontbijtspek
4 eieren
4 meergranenbollen
5 g rucolaslamelange
Dit recept is voor als je wat langer de tijd hebt in de ochtend. Snijd de bieslook en meng door de zuivelspread. Bak het spek in delen in 5 min. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en bak de eieren. Snijd de avocado in plakken. Snijd de bollen doormidden en gril 2 min. Smeer het bieslookmengels op de bollen. Beleg met sla, spek, avocadao, ei en bestrooi met peper.
4. Broodje avocado met ei
2 sneetjes roggebrood
1 el azijn
2 mais scharreleieren
1 avocado (eetrijp)
1 tl zwart sesamzaad
½ bakje tuinkers
1 tl sriracha sauce
Rooster het brood in de broodrooster. Kook de eieren met azijn in de pan. Breek de eieren voorzichtig een voor een in een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer ze 4 min. Snijd de avocado in plakes en leg op het roggetoast. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg ze op de toast. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel het sesamzaad en de tuinkers erover en besprenkel met de sriracha.
5. Smoothie met kiwi
4 kiwi’s
2 avocado’s
200 ml kraanwater
150 g veldsla
15 g basilicum
+ Staafmixer of blender
Snijd de avocado’s en kiwi’s in stukjes en doe ze samen met het water in de blender en laat het draaien. Voeg de veldsla handje voor handje toe terwijl de blender draait. Voeg het basilicum toe en eventueel wat water als de smoothie te dik is.
6. Bagels met avocado
4 bagels (gehalveerd)
2 el groene pesto
2 el roomkaas
1 avocado
1 el citroensap
2 handjes verse spinazie
Bereid de bagels volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Roer de pesto door de roomkaas en besmeer de bagelhelften ermee. Snijd de avocado in plakjes en besprenkel met citroensap. Beleg de bagel met avocado en spinazie. Bestrooi er nog wat peper en zout over heen en klaar.
7. Sojayoghurt met avocado
1 golden delicious appel
2 el pistachenoten
1 eetrijpe peer (conference)
1 limoen
500 g sojayoghurt
1 eetrijpe avocado
80 g granola
Rooster de pistachenoten 5 min in een koekenpan, laat het afkoelen en hak grof. Snijd de appel en de peer in partjes. Halveer de limoen en pers het sap van 1 helft boven het fruit uit. Snijd de avocado in dunne plakjes. Gooi de yoghurt, het fruit, de avocado, de granola en de pistachenootjes in een kom, eet smakelijk.