Zijn we net een beetje gewend aan cacao nibs, lijnzaad en goji bessen verschijnt er alweer een nieuw superfood op het toneel. Iedereen heeft het over Matcha en dat is logisch, deze superfood is namelijk reuze goed voor! Matcha bevat een hoog gehalte aan voedingsvezels, mineralen, vitaminen en eiwitten. Daarnaast zitten er ook veel antioxidanten in die effect hebben op de stofwisseling en het spierweefsel. Klinkt allemaal veelbelovend, maar wat is het nu eigenlijk precies?
Dit heb je nodig:
– Romige kokosmelk (300ml)
– Mespunt vanillepoeder
– Matcha poeder (3tl)
– Muntblaadjes (8)
– Snufje zeezout
– Water (200ml)
– Honing (1tl)
1. Zet de blender klaar en plaats alle ingrediënten in de blender.
2. Meng vervolgens alle ingrediënten totdat het een gladde substantie heeft.
3. Je bent nu klaar om te genieten van de latte :-)! Voor de koukleumen onder ons: je zou de latte ook nog kunnen opwarmen.
Dit heb je nodig:
– Half kopje havervlokken
– Half kopje amandelboter
– Half kopje kokosmeel
– Rijpe bananen (3)
– Baking soda (1el)
– Snufje zeezout
– Half kopje melk
– Matcha (1el)
– Eieren (2)
1. Meng de havervlokken ongeveer 30 seconden in de blender. Zorg ervoor dat ze een poeder worden. Verwarm hierna de oven voor op 200 graden. Vet hierna de bakvorm in met wat boter.
2. Pel de bananen en prak ze met een vork. Voeg nu de amandelboter, eieren en melk toe en meng goed.
3. Meng vervolgens in een apart bakje alle droge ingrediënten samen. Dit is dus de kokosmeel, matcha, baking soda, havervlokken en zout. Meng dit goed en voeg het daarna toe aan het bananenmengsel.
4. Verdeel het mengsel over de bakvorm en bak het voor ongeveer 60 minuten in de oven. Om te zien of de cake gaar is kun je een tandenstoker in de cake plaatsen. Als er geen cake blijft plakken aan de tandenstoker, nadat je hem eruit hebt getrokken, is de cake klaar.
Dit heb je nodig:
– Boter (225g)
– Suiker (110g)
– Eieren (2)
– Vanille-extract (1tl)
– Bloem (1el)
– Matcha (2el)
– Bakpoeder (1tl)
– Baking soda (1tl)
– Zout
1. Meng de boter en de suiker samen in één grote kom. Klop daarna de eieren en vanille en voeg dit toe aan de kom. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
2. Voeg hierna de matcha, baking soda, bakpoeder en bloem toe aan de kom en meng deze net zolang totdat er een zacht deeg ontstaat. Plaats het deeg vervolgens 30 minuten in de koelkast.
3. Rol na de 30 minuten het deeg plat en snij met een koekjesvorm de koekjes eruit. Leg ze voorzichtig op de bakplaat. Bak de koekjes voor ongeveer tien minuten.