Beauty

Met deze oogschaduw kleuren laat je jouw ogen spreken

We love eyeshadow! Op de Girlscene redactie brengen we graag een kleur aan om onze groene en blauwe ogen extra te laten spreken. Door bepaalde tinten te gebruiken lijken onze ogen namelijk nog groener of blauwer. Wil jij je oogkleur ook meer laten opvallen, maar weet je niet welke kleuren je daarvoor moet gebruiken? Lees dan snel verder, want Girlscene zet het voor je op een rij.

Je kunt met verschillende kleuren oogschaduw experimenteren om je ogen meer te laten spreken. Hieronder staat per oogkleur aangegeven welke oogschaduw kleuren je het beste kunt gebruiken. Tip: in de drogisterij vind je vaak palettes met verschillende kleuren die afgestemd zijn op specifieke oogkleuren. Op die manier weet je dat de oogschaduw bij elkaar past en mooi bij je oogkleur aansluit! 

Groene ogen
Heb je groene ogen? Dan zijn er bepaalde kleuren die je ogen nog groener laten lijken. Warme tinten bruin en koper staan super bij groene ogen. Een andere kleur die niet in je stash mag ontbreken is paars. Vermijd de kleuren zilver en grijs omdat dit niet mooi matcht met groen. En draag je eyeliner? Kies dan liever voor paars in plaats van zwart.

Celebrities met groene ogen:

Amanda Seyfried


Emma Stone

Blauwe ogen
Ben jij gezegend met een paar blauwe kijkers? Dan moet je de volgende oogschaduw kleuren zeker hebben! Probeer eens terracotta, paars, oranje, brons, perzik, grijs of chocoladebruin om blauwe ogen meer te laten spreken. Het voordeel is dat zowel warme als koele tinten goed werken voor een blauwe oogkleur. 

Celebrities met blauwe ogen:

Doutzen Kroes


Taylor Swift

Grijze ogen
Ben jij iemand met grijze ogen? Lucky you, want niet veel mensen hebben dat! Bij blauw-grijze ogen staan oranje tinten super mooi. Als je ogen meer groen-grijs zijn, is een kleur zoals zalm of perzik geschikt wat betreft warme tinten. Qua koele tinten zit je met lila en paars goed. De combinatie van zwart en grijs staat trouwens ook heel goed in tegenstelling tot rood en roze.

Celebrities met grijze ogen:

Adriana Lima


Bar Rafaeli

Bruine ogen
Voor meiden met Bambi bruine ogen zijn er ook bepaalde kleuren die je ogen nog mooier laten lijken. De meest flatterende kleuren zijn kobaltblauw, groen-goud, koper, navy en goud. Een metallic finish is trouwens ook perfect voor een bruine oogkleur. 

Celebrities met bruine ogen:

Beyoncé Knowles


Leighton Meester

Welke oogkleur heb jij?

Beeld: Getty Images

Must reads 👀