DIY: sushi rollen!

Als het aan ons ligt eten we elke dag sushi rolls, maar helaas is het daarvoor net te duur. Gelukkig kunnen we nog altijd wegdromen in gedachten van die gefrituurde garnalen, California rolls, avocado rolls… hhaaaaa. Claartje van Foodness.nl heeft echter een recept waarmee je zelf sushi rollen kunt maken! Hoe je dat doet lees je in dit artikel.
Het woord sushi alleen al laat onze mondjes kwijlen, maar wat nog leuker is dan gewone sushi is roze sushi. Ja, je leest het goed: roze sushi. Wow!
Wat heb je nodig?
Kook de sushirijst gaar in 350 milliliter water. Verwarm in klein steelpannetje de rijstazijn enigszins, zodat je de honing en het zout erin kunt oplossen. Laat de rijst afkoelen en roer het rijstazijn-honing-zout door de rijst. Snijd de gerookte zalm, komkommer en avocado in dunne reepjes, zodat je ze straks goed in de sushirollen kunt verwerken.
Leg een vel zeewier of roze sojavel op een matje van bamboe. Schep er een paar eetlepels rijst op en druk aan.
Leg de groenten en vis op de rijst. Ik gebruikte paprika omdat ik geen vis had, maar als je zalm gebruikt leg je die er op.
Gebruik het matje om de sushi op te rollen. Dit is de lastigste stap. Je moet de rijst voldoende aanduwen om te zorgen dat er geen lucht tussen de rol zit, maar niet zo hard duwen dat je de rijst uit de rol duwt.
Plak het buitenste randje van het vel vast, door je vingers in een beetje water te dopen en daarmee over het vel te strijken. Nu is je sushirol klaar!
Gebruikt een scherp mes om de sushi in stukjes te snijden. Tip: als je het mes even afspoelt met water na elke snijbeweging krijg je je sushi het mooist gesneden.
Serveer met sojasaus, wasabi en gember. Eet smakelijk!
Wil je geen recept missen? Like Foodness dan op Facebook! Wil je echt losgaan met sushi? Maak de dan de sushitaart van Foodness.
Pin je sushi inspiratie in Pinbook