Direct naar content
Food

GIRLSCAMP: 5x snelle suikervrije snacks

Redactie Leestijd: 3 minuten
Illustratie voor: GIRLSCAMP: 5x snelle suikervrije snacks

Deze week sluiten we bij Girlscamp suiker zo veel mogelijk buiten. Zo min mogelijk marsijsjes, geen pak koekjes en ook geen zak winegums deze week. Wat je dan tussendoor moet eten? We zetten vijf makkelijk te maken suikervrije recepten op een rijtje. Ook heel lekker als je niet meedoet met Girlscamp trouwens.

Appel Chips

Bron

Benodigdheden:
Een appel
Kaneel

1. Verwarm de oven voor op 120 graden.

2. Snij een appel in dunne plakjes en bestrooi met kaneel.

3. Bak voor ongeveer 30-45 minuten in de voorverwarmde oven!

Dadels met pindakaas


Bron

Benodigdheden:
Medjoul dadels
Pindakaas
Cacao Nibs

1. Ontpit de dadels.

2. Vul de dadels met pindakaas (kies het liefst voor een pindakaas zonder toevoegingen).

3. Bestrooi met cacao nibs

Mugcake met havermout en banaan


Bron

 

Benodigdheden:
4 eetlepels havermout
1 ei
1 snufje zout
1 banaan
 
1. Prak de banaan tot moes en meng met het ei, de havermout en kaneel, eventueel kun je ook nog een heel klein beetje zout toevoegen.
 
2. Giet het beslag in een ingevet kopje en zet het twee minuten in de magnetron.
 
3. Eetsmakelijk!
 
Koekjes met pistachenoten en dadels


Bron

 

Benodigdheden:
80 gram pistachenoten
170 gram dadels
30 gram amandelen
2 theelepels citroensap

1. Doe de helft van de pistachenootjes in een blender of keukenmachine samen met de amandelen, citroensap en dadels (ontpit de dadels van te voren!), dit moet een stevige maar gladde mix worden.

2. Ondertussen hak je de rest van de pistachenootjes.

3. Maak je handen vet met een beetje kokosolie en haal het mengsel uit de blender, als je je handen een beetje vet maakt blijft het deeg minder aan je handen kleven.

4. Verdeel het mengsel in 8 delen en rol tot balletjes.

5. Maak de balletjes plat en leg in de koelkast om uit te laten harden.

Cookie Dough Balletjes


Bron

Benodigdheden:
250 gram kikkererwten
3 eetlepels honing
3 eetlepels amandelpasta (of pindakaas, het liefst zonder toevoegingen)
1 vanille stokje
100 gram pure chocolade (80% of puurder)

1. Laat de kikkererwten goed uitleggen. Ik gebruikte kikkererwten uit blik, maar je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken en die een nacht laten weken. Hoe dan ook: goed uit laten lekken!

2. Schraap het merg uit een vanillestokje. Doe de merg bij de kikkererwten.

3. Voeg ook de honing en amandelboter of pindakaas toe. Meng alles met een staafmixer of doe het in de keukenmachine. Meng tot je een dikke pasta hebt zonder klontje.

4. Hak 50 gram van de chocola fijn met een scherp mes. Voeg de chocoladestukjes toe aan het deeg.

5. Maak met je handen kleine balletjes van het deeg en leg ze op een schaal. Zet de schaal minimaal een uur in de vriezer zodat de balletjes stijf worden.

In principe zijn de balletjes nu klaar, maar je kunt ervoor kiezen ze nog te bedekken met een laagje chocola, waar je de overige 50 gram chocola voor nodig hebt.

6. Smelt de overige 50 gram chocola au bain marie. Dip de balletjes een voor een in de chocolade en laat drogen op een vel bakpapier. Voila!!!

Heb jij nog tips voor lekkere, snelle en gezonde tussendoortjes?
Pin je inspiratie in Pinbook