Direct naar content
Eten

Lekker & Gezond: Professor Grunschnabel ijs

Redactie
Redactie Leestijd: 3 minuten
Illustratie voor: Lekker & Gezond: Professor Grunschnabel ijs

Gezond ijs. Had je ooit gedacht dat die twee woorden samen zouden kunnen gaan? Nee, nou het is toch echt zo. Onlangs ontdekten we het ijs van Professor Grunschnabel en hoewel dit klinkt als een saaie professor Duits op de Universiteit, gaat het toch echt om heerlijk, eerlijk en natuurlijk ijs!

Wat het ijs van Professor Grunschnabel zo bijzonder maakt? Er wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige ingrediënten: vers fruit, verse kruiden, verse vanille en heerlijke specerijen. Alle kleuren in het ijs komen van natuurlijke grondstoffen er wordt dus ook geen gebruik gemaakt van een andere kleurstof. Daarnaast zijn alle ijssoorten Lactose-vrij, glutenvrij en soja-vrij. Wat zit er dan wel in, zou je bijna denken…

Kokosmelk & Fruit
In totaal heeft Professor Grunschnabel zeventien smaken in het assortiment. De creamy smaken zoals chocola en vanille zijn op basis van kokosmelk, het fruitijs is – natuurlijk – op basis van fruit, maar ook op basis van kruiden. 

En het mooiste… het is niet alleen gezond ijs, het is tegelijkertijd ook heel erg lekker. De smaken klinken net zo lekker als de gemiddelde Ben & Jerry's smaak! Lees maar..

De creamy ijssoorten
Banana Bahiana: Rijpe verse banaan met bourbon vanille, limoen en een hint kaneel
Cafe et Khablib: Bitterzoete Arabicakoffie met kardemom en bourbonvanille
Canelle Glorieuses: Alba kaneel uit Sri Lanka met bourbonvanille uit Madagaskar
Chococolate: Cacao met vers geperst sinaasappelsap en bourbonvanille
Indian Winter: Verse rauwe gemberwortel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat & korianderzaad
Jasmine Orange Yuzu: Jasmijnthee, vers sinaasappelsap, yuzu en vanille
Madagascar Matcha: Japanse gemalen groene poederthee met een hint limoensap en vanille
Maromokotro Snow White: Madagaskar Bourbonvanille, met een bite van geraspte kokos
Salmiacoco: Zoethout gekookt in kokosmelk met gelatinevrije drop & bourbonvanille
Siam Horapa Coco: Thaise Basilicum, laoswortel, citroenblad, limoensap en kokos

De fruit ijssoorten
Brasil Basil Lime: Vers geperst limoen- en sinaasappelsap met verse basilicum
Fraise Hollandaise: Verse Hollandse aardbeien met een beetje framboos en limoen
Framboise Extase: 24-karaats frambozen met verse sinaasappel, limoen en citroen
Fresas del Habanero: Verse aardbei met hete Madame Jeanette chilipepers en limoen
Kyoto Murasaki: Cranberry, cassis, frambozen met citroen en winterse specerijen
Mama Mango Maracujá: Mango met verse maracujá en verse citrus
Reinette d'Or Amandes: Goudreinette met Valencia amandelen van Gotjé de Nootzaak

Natuurlijk moesten we dit ijs ook zelf uitproberen. Danique is GROOT (die capslock moesten we gewoon gebruiken) fan van Chococolate, pure chocolade met kokos. Ze kreeg nog net geen tranen in haar ogen van geluk toen ze het eerste hapje nam. Annemerel houdt van de combinatie limoen en basilicum, dus de smaak Brasil Basil Lime is haar favoriet.

Kopen?
Enthousiast geworden? Professor Grunschnabel wordt verkocht in twee verschillende maten, een kleine beker van 150ml en een grote beker van 500ml. Voor de kleine beker betaal je €2,50 voor de grote beker betaal je tussen de €5,30 en €5,99. Je koopt het ijs onder andere bij EkoPlaza en gezondheidswinkels, klik hier om te kijken of er een winkel bij jou in de buurt is die het verkoopt.

Wat is jouw favoriete ijssoort?

Pin je favoriete ijs op Pinbook