DIY: Soesjestoren

Irene van I'm Fashionstoned heeft een té lekker recept voor een soesjestoren en vandaag deelt ze haar geheim op Girlscene. Het is eenvoudig om de toren te maken en je kunt kant en klare soesjes gebruiken voor dit recept. Haar magic ingredient is caramel in combinatie met chocolade en marshmallows. Ben je benieuwd hoe je een mooie toren van soesjes maakt wat leuk staat op een verjaardag of high tea? Lees dan verder!
Benodigdheden:
20 soesjes (van de bakker of supermarkt)
1 reep pure chocolade
1 zak marshmallows of spekjes
300 gram kristalsuiker
50 gram roomboter
1 bus poedersuiker
Aan de slag:
Om een stevige toren te kunnen maken van soesjes heb je een soort van blok om de soesjes aan te plakken. Daarom is het handig om met caramel te werken.
Caramel maak je in 10 minuten! Zet de pan op het vuur en voeg daarbij de suiker toe en 2 eetlepels water. Zodra de caramel kleurt voeg je een klontje boter toe tot een stroperig geheel. De caramel is klaar als het er goudgeel uitziet. Let op dat het niet te donker wordt, anders smaakt het erg bitter.
Haal de pan van het vuur en maak van de spekjes een soort van betonblok omhult met caramel zodat je de soesjes erop kan stapelen. Ondertussen laat je de reep chocolade smelten in de magnetron op 600 watt voor 2 minuten. Als de chocolade is gesmolten doop je de soesjes er een voor een in plak je het aan het beton van spekjes vast. Stapel het als een mooie toren op.
Et voilà: je eigen soesjestoren!
Ga je de soesjestoren uitproberen thuis? Hoe eet jij soesjes het liefste?
Pin jouw favoriete food afbeeldingen in Pinbook