Direct naar content
Food

3x recepten voor kerstkoekjes

Redactie Leestijd: 3 minuten
Illustratie voor: 3x recepten voor kerstkoekjes

Wat is er leuker dan op een saaie dag in de kerstvakantie koekjes bakken met vriendinnen of je zus(je). Kerstkoekjes. Hmmmm… Koekjes met snickers en pindakaas, koekjes met frosting en natuurlijk.. Gingerbread Cookies, want aan gezonde tussendoortjes doen we in januari wel weer. Wij hebben de lekkerste guilty pleasure kerstkoekjesrecepten. 

Peanut Butter & Candy Bar Cookies

Benodigdheden:
225 gram boter
225 gram basterdsuiker
225 gram pindakaas
2 grote eieren
1 theelepel vanille extract
450 gram bloem
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
18 mini snickers

1. Mix de boter, basterdsuiker, pindakaas en eieren met een mixer tot een zacht mengsel. 

2. Roer de bloem, de vanille, zout en bakpoeder door het beslag.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden.

4. Pak een mini snickers en pak een hand met deeg, doe het deeg om de snickers heen en maak er een balletje van, leg dit (een paar centimeter uit elkaar) op een bakpapiertje.

5. Laat de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven bakken en laat ze vervolgens 5 minuten afkoelen voordat je ze van het bakpapier verwijdert. 

Crunchy Frostbite Cookies

Benodigdheden
450 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
200 gram shortening (te koop bij Jumbo van Crisco)
175 gram basterdsuiker
175 gram bruine suiker
2 grote eiren
300 gram havermout
300 gram corn flakes
200 gram witte chocolade stukken
3 eetlepels shortening

1. Mix de bloem, bakpoeder en het zout.

2. Klop de shortening op met een mixer totdat het een zachte crème mix is. Voeg langzaam de suiker, eieren en vanille toe. Voeg tot slot ook de bloem-mix toe en mix totdat het een glad geheel is. 

3. Mix ook de cornflakes en havermout door het beslag.

4. Verwarm de oven voor op 170 graden.

5. Maak balletjes van het deeg en leg deze 4 centimeter uit elkaar. Bak de koekjes 14 minuten in de oven en haal ze vervolgens uit de oven en laat ze volledig afkoelen.

6. Smelt de witte chocolade in de oven en mix dit met 3 eetlepels shortening en laat dit in een minuut in de hoogste stand van de magnetron smelten. 

7. Dip de platte onderkant van de koekjes in de shortening chocolademix en leg de platte kant van een ander koekje hier bovenop. Doe dit met alle koekjes!

8. Laat de koekjes een uurtje afkoelen.

Gingerbread Cookies

Benodigdheden
750 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 theelepel gemberpoeder
2 theelepels kaneel
1/4 theelepel kruidnagel
6 eetlepels ongezouten boter
200 gram bruine suiker
1 groot ei
2 theelepels vanille extract
100 gram stroop

1. Mix in een kom de bloem met de bakpoeder, zout, gember, kaneel en kruidnagel.

2. Mix in een andere kom de boter, bruine suiker, eieren totdat het een gladde mix is.

3. Mix de vanille met de stroop.

4. Mix de droge met de natte ingrediënten.

5. Verdeel het deeg in tweeën en verpak apart in plasticfolie. Laat dit ongeveer 2 uur rusten.

6. Verwarm de oven voor op 190 graden.

7. Leg bakpapier klaar.

8. Leg bloem op het aanrecht en rol de ene helft van het deeg uit.

9. Snij de koekjes uit met een koekjesvormpje, het leukste is natuurlijk om een gingerman koekvormpje te gebruiken, deze koop je bijvoorbeeld bij Ikea.

10. Leg de koekjes 3 centimeter van elkaar op het bakpapier.

11. Bak de koekjes per blad ongeveer 8-10 minuten (als je de koekjes wat korter bakt worden ze zacht en dat is heel erg lekker!)

12. Als de koekjes zijn afgekoeld kun je ze versieren zoals je wilt, of gewoon lekker zo houden natuurlijk. Bij de supermarkt kun je icing stiften kopen waar je de koekjes mee kunt versieren.

Bak-ze!

Bronnen: Allrecipes.com & Food.com