Direct naar content
News

Meedoen aan De Bachelor? Dit zijn 10 gekke regels waar deelnemers zich aan moeten houden

Marijn Somer Leestijd: 5 minuten
de-bachelor-regels
Afbeelding: Videoland | De bachelor

De Golden Bachelor

Ben je in een zwart gat gevallen na het bingewatchen van Winter Vol Liefde? Betrap je jezelf erop dat je inmiddels élk nieuwtje over de deelnemers van vorig seizoen hebt gelezen en je wanhopig zoekt naar een nieuwe reality-verslaving? Geen zorgen, we hebben dé perfecte avondbesteding voor je: De Golden Bachelor!

Het gloednieuwe seizoen, waarin Gerard op zoek gaat naar de liefde, is nog maar net begonnen. Dit betekent dat je zonder moeite kunt aanhaken en meteen kunt meegenieten van alle romantiek, rivaliteit en – natuurlijk – juicy drama. Dus start vanavond nog Videoland op en zie hoe een groep charmante dames strijden om het hart van de meest felbegeerde bachelor van het moment.

En geloof ons, we zijn al helemaal invested! Hoe meer we kijken, hoe meer we ontdekken over de vrouwen die Gerard’s hart proberen te veroveren. Maar het zijn niet alleen de deelnemers die ons bezighouden – er is nog iets anders wat onze aandacht heeft gegrepen: de regels!

Want wist je dat er achter de schermen van The Bachelor en The Bachelorette een heel boekwerk aan regels bestaat waar zowel de bachelor, bachelorette als alle deelnemers zich aan moeten houden? Op Cosmopolitan kwamen we een lijst tegen met maar liefst 63 (!) regels uit de US-versie van de show. De grote vraag is nu: zijn ze in Nederland net zo streng?

Wij doken erin en selecteerden de 10 meest opvallende regels. Benieuwd hoe het er écht aan toegaat achter de schermen?

1. Je mag NIEMAND vertellen dat je meedoet

Echt, houd je mond dicht! Voormalige deelnemers vertellen dat ze een strenge geheimhoudingsverklaring (NDA) moesten ondertekenen. Niemand mag weten dat je gecast bent. Wil je dus alvast jurken shoppen of een deal regelen met een kledingwinkel? Dan moet je het héél subtiel aanpakken en hopen dat mensen je op je woord geloven.

2. Pak 14 (!) jurken in voor de rozenceremonies

Dacht je dat kandidaten een stylingbudget krijgen? Nope. Je moet zelf zorgen voor je outfits, en dat is geen goedkope grap. Sommige ex-deelnemers gaven duizenden euro’s uit aan jurken, schoenen en make-up. Eén kandidaat leende zelfs geld om er fashionable uit te zien. En als je er na twee afleveringen uitligt? Tja, pech gehad…

3. Iedereen moet een SOA-test doen

Eh, ja. Dit klinkt misschien een beetje heftig, maar het is wel logisch. In de latere afleveringen kunnen dingen heet worden in de fantasysuites (we weten allemaal wat er gebeurt in de internationale versies van het programma), dus de productie wil zeker weten dat alles safe is. Een ex-deelnemer noemde de tests “gestoord gedetailleerd.” Toch lijken de Nederlandse versies van The Bachelor-franchise altijd redelijk PG13 te blijven.

4. Je krijgt een volledige psychologische screening

Naast de medische tests krijgen kandidaten ook een uitgebreide psychologische evaluatie. De productie wil zeker weten dat je bestand bent tegen de emotionele rollercoaster van reality-tv. Volgens een psycholoog die voor de show werkte, worden mensen getest op hun vermogen om stress te hanteren.

5. Bye bye telefoon!

Vergeet scrollen, appen of zelfs het nieuws lezen—telefoons worden meteen afgepakt. Geen social media, geen contact met de buitenwereld. Je bent volledig afgesloten, en dat wekenlang. Ex-deelnemers zeggen dat ze alleen maar met elkaar konden praten en dat de verveling soms écht toesloeg.

6. Geen contact zonder camera’s

Er is ALTIJD iemand die meekijkt. De show wil geen enkel moment van drama missen, dus gesprekken buiten de camera’s om zijn verboden. Zodra je opstaat, krijg je een microfoon omgehangen en die gaat pas af als je naar bed gaat. Oh, en kandidaten van Bachelor in Paradise? Die krijgen een mic verwerkt in een ketting. Big Brother vibes much?

7. Al dat luxe eten? Niet voor jou!

Die prachtige diners waar de Bachelor en zijn date aan zitten? Ja, niemand mag er echt van eten. De reden? Niemand ziet er charmant uit met een volle mond, en het geluid van smakken komt té goed door op de microfoon. Kandidaten krijgen hun maaltijden van tevoren op de hotelkamer en mogen alleen doen alsof ze dineren voor de camera.

8. Lever 5 tot 15 foto’s van jezelf in

Voor de casting van The Bachelorette en The Bachelor moet je een hele reeks foto’s en video’s van jezelf insturen. En niet zomaar kiekjes—ze moeten goed belicht zijn en je moet eruitzien alsof je naar een chic diner gaat. Je wordt dus van tevoren al gestyled als een echte Bachelor ster.

9. Vul een bizarre 150-vragen test in

De persoonlijkheidstest die je moet afleggen? Die is compleet gestoord. De vragen variëren van “Heb je ooit een bijna-doodervaring gehad?” tot “Heb je ooit iemand willen vermoorden?” Dezelfde vragen worden op verschillende manieren herhaald om te checken of je eerlijk bent.

10. Iedereen wordt doorgelicht door een privédetective

Je denkt misschien dat alleen beroemdheden door de pers worden doorgelicht, maar nope—Bachelor-kandidaten krijgen dezelfde behandeling. Een privédetective graaft in je verleden en checkt of je arrestaties hebt gehad, spicy foto’s hebt verstuurd of misschien zelfs eenstape hebt rondzwerven. Ze willen voorkomen dat schandalen pas na de show naar buiten komen.

Wij zijn heel benieuwd of de Nederlandse versies van dit programma ook zo streng zijn! Niet alleen De Bachelor heeft strenge regels, ook als je mee wil doen aan Married At First Sight zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.