Ontharen zonder scheermes? Dat doe je zo!
Ontharen is zo'n klusje dat niemand echt leuk vindt, maar wat af en toe gewoon moet gebeuren. Scheren, harsen en epileren zijn de meest bekende manieren, maar sommige scheermethodes werken niet voor iedereen. Zo hebben veel meiden last van bultjes na het scheren en anderen weer van een droge huid na het harsen. Girlscene laat je andere methoden zien hoe je kunt ontharen!
Ontharen met een touwtje
Als je haren met de wortel en al wilt verwijderen, maar niet met een pincet of hars aan de slag wilt gaan kun je eens het ontharen met een touwtje proberen. Het wordt ook wel threading of khite genoemd. In Arabische landen is het een eeuwenoude traditite en ontharen de meeste vrouwen het gezicht op deze manier. De pijn is vergelijkbaar met harsen en epileren omdat ook bij deze methode de haartjes met de wortel eruit getrokken worden. Je zult even moeten oefenen voordat je de techniek onder de knie hebt, maar na een tijdje zal het je geen moeite meer kosten. Het enige dat je nodig hebt is een klosje dun garen. Let wel op dat je geen nylon gebruikt, want dit pakt de haartjes niet. Je kunt het ook bij een kapper of schoondheidsspecialist laten doen. Niet veel Nederlandse schoonheidspecialisten maken gebruik van deze techniek, maar bij een Turkse kapper of salon kun je je wenkbrauwen al voor een paar euro op deze manier laten bijwerken. Wil jij het zelf eens gaan proberen? In dit vorige artikel lees je stap voor stap hoe je kunt epileren met een touwtje.
Ontharen met een veer
Drie jaar geleden schreven we al eens eerder over het ontharen met een veer. Ook deze methode verwijdert de haartjes met de wortel. Doordat je de veer over de haartjes draait gaat de veer zachtjes open, als je verder draait sluit de veer met het haartje ertussen en trek je het haartje eruit. Je kunt een veer gebruiken voor bijvoorbeeld de wenkbrauwen, bovenlip of bikinilijn. In dit artikel testte Girlscene hoe je je gezicht onthaart met een veer. Een veer is niet geschikt om grote oppervlakken te epileren zoals je benen, hiervoor is de veer te klein. De epileerveer werkt bij iedereen anders. De een krijgt er een geïrriteerde huid van, terwijl de ander er juist een zachte, gladde huid van krijgt. Ook het ontharen met een veer is vergelijkbaar met epileren qua pijn. Het gaat langzamer dan harsen, dus je zal even aan het gevoel moeten wennen. De veren zijn bij verschillende drogisterijen en webshops, zoals epivera.org, te koop vanaf €8,00.
Ontharen met kristallen
Je zult ze vast wel eens voorbij hebben zien komen op TellSell, handschoentjes die beloven dat haartjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het klinkt onmogelijk, maar veel bloggers zijn laaiend enthousiast over dit magische handschoentje. De pads bevatten miniscule bergkristallen, hiermee beschadig je de huid niet, maar schuur je de haartjes wel weg. De kristallen kunnen ook een irriterende werking hebben dus daarom is het belangrijk dat je de pad eerst goed test op een klein stukje huid. De pads zijn gemiddeld wel een stuk duurder dan de bekende ontharingsmethodes. Je betaalt voor een starterspakket ongeveer €34,95.
OntharingscrèmeMet een ontharingscrème verwijder je haartjes zonder de wortel, wat dus betekent dat ze sneller terugkomen dan als je ze met de wortel verwijdert. Ook kan ontharingscrème zorgen voor een geïrriteerde huid en vooral de geur is vaak onaangenaam. Hierbij is het ook belangrijk dat je de crème eerst test op een klein stukje huid. De crème kun je overal aanbrengen en laat je een paar minuten inwerken. Daarna verwijder je de crème met een sponsje of spateltje, en veeg je de haartjes er zo af. Er zijn zelfs waterbestendige ontharingscrèmes, deze kun je in de douche aanbrengen en na een paar minuten afspoelen. Nog makkelijker dus!
Ontkleuringscrème
Kende jij deze methodes al? Welke ontharingsmethode gebruik jij?