Love

Koppels die babytaal gebruiken hebben meer bedavontuurtjes volgens onderzoek

Charlotte
babytaal-invloed-tussen-de-lakens

Zodra we een kinderwagen zien voorbijrollen, ons kleine nichtje op bezoek komt, of we spelen met ons oppaskindje, schiet onze stem een paar octaven omhoog. Dit typische stemmetje en babytaaltje bewaren we meestal voor de kleintjes in ons leven, maar soms moeten zelfs onze partners eraan geloven. Dat blijkt helemaal niet zo vreemd te zijn, want volgens onderzoek brengt het spreken van babytaal met je partner zelfs voordelen met zich mee!

Schattige koosnaampjes

Het gebruik van zoetsappige koosnaampjes en het feit dat onze stem een paar octaven hoger schiet, kunnen een fenomeen zijn waar veel singles kriebels van krijgen. Maar zodra we in een relatie belanden, lijkt er iets te veranderen. Ondanks onze eerdere overtuigingen om nooit een klef stel te worden, worden we er toch langzaam ingezogen. Woorden als ‘moppie’, ‘schatje’, ‘liefje’ en ‘dropje’ verlaten vaker onze mond dan we hadden gedacht. En wat blijkt? Uit onderzoek komt naar voren dat dit helemaal niet zo vreemd is. Het praten in babytaal met je partner schijnt namelijk een positief effect te hebben op bepaalde aspecten van je relatie.

Eigen taal

Het eigen taaltje dat jullie samen hebben gecreëerd, kan meer invloed hebben op jullie relatie dan je in eerste instantie zou denken. Het resultaat van het onderzoek van Audrey Aerens toonde namelijk aan dat de ‘babytaal’ die je samen met je partner gebruikt niet alleen de relatie verbetert, maar ook een grote rol speelt in jullie bedavontuurtjes.

In haar onderzoek toonde expert Audrey aan dat babytaal niet alleen een uiting van liefde is, maar ook een unieke band creëert tussen jou en je partner, die buitenstaanders niet zullen begrijpen. Jullie spreken in feite een geheime taal met elkaar. Hoe schattig! “Babytaal gaat verder dan alleen lieve klanken en verkleinwoordjes. Het is een manier om je liefde op een unieke en intieme manier te uiten,” legt Audrey Aerens uit.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de meerderheid van de respondenten af en toe babytaal gebruikt met hun partner. Dus je bent zeker niet alleen als je af en toe je ‘schatje’ met een hoog stemmetje vraagt om een glaasje water of een knuffel. Bijna twee derde van de respondenten gaf aan dat beide partners in de relatie babytaal gebruikten om met elkaar te communiceren.

Vaker intiem

Het blijkt dat de uitkomst van het spreken in jullie eigen babytaal behoorlijk indrukwekkend is! Audrey ontdekte dat koppels die regelmatig babytaal gebruiken over het algemeen gelukkiger zijn in hun relatie en vaker spannende avonturen beleven tussen de lakens. Volgende keer kun je dus best een hoog stemmetje opzetten tegen je liefje, om vervolgens te knipogen naar de slaapkamer – en ingestopt te worden.

Beeld: After