Food

Dit zijn de 6 leukste lunch spots in Nederland

Houd jij ook van lekker lunchen en vind je het leuk om samen met je bff verschillende leuke restaurantjes in andere steden te bezoeken? Je kunt heel erg makkelijk met de trein naar een andere stad in Nederland reizen en in dit artikel vertellen we je de leukste lunch plekjes per stad.

1. Amsterdam – Corner Bakery

View post on Instagram
 

Corner Bakery is een klein, knus gezellig tentje met heel veel lekker eten. Er is enorm veel keuze op de kaart. Zoals smoothies, ontbijt, heerlijke salades, belegde broodjes en burgers. Daarnaast hebben ze zelfgemaakte taarten, brownies, milkshakes… noem maar op. Genoeg keuze dus. Als je dan toch een dagje in Amsterdam bent kun je naast je lunch hier nog 12 andere leuke hotspot plekjes in Amsterdam vinden.

Adres: Johannes Vermeerstraat 40, 1071 DS Amsterdam

2. Zaandam – Wonder’s

View post on Instagram
 

Dit gezellige restaurant is de lunch kaart zeer uitgebreid. Lekkere sandwiches met carpaccio, salades, wraps en panini’s. Maar ook hier hebben ze milkshakes, taartjes of smoothies. Wonder’s staat ook bekend om de heerlijke nacho’s cheese. 

Het restaurant zit midden in het centrum op de Dam met allemaal andere leuke restaurantjes eromheen. Het restaurant zit op loopafstand van het station en dichtbij de winkelstraten. 

Adres: Dam 28-30, 1506 BE Zaandam

3. Rotterdam – Guliano 

View post on Instagram
 

Guliano is een Italiaans restaurant op z’n New York’s. Bij dit knusse restaurantje hebben ze een uitgebreide Italiaanse lunch kaart. Ze hebben broodjes met onder andere tonijn, verschillende kazen, eiersalade en nog veel meer. De Guliano staat vooral bekend om zijn Guliano’s truffelburger. Dit restaurant zit op loopafstand vanaf het tramstation Meent.

Adres: Meent 31 A, 3011 JC Rotterdam

4. Groningen – Wadapartja

View post on Instagram
 

Wadapartja is een echt Gronings restaurant. De naam Wadapartja betekent: wat apart, ja. Op de site van Wadapartja staat ook dat ze voor deze naam hebben gekozen omdat een Groninger dat zou roepen als hij/zij ergens binnen zou lopen waar het er bijzonder uitziet, en dat is wel het geval bij Wadapartja. Het gaat daar vooral om de beleving die je hebt als je daar komt eten. Ze hebben naast sandwiches, tosti’s en soep ook biologische en vegetarische gerechten. Als je in Groningen bent moet je zeker ook even langs deze hotspots gaan.

Leuk feitje: Het restaurant zit in een pand dat al 400 jaar bestaat… wow!

Adres: Gedempte Zuiderdiep 39-41, 9711 HB Groningen

5. Den Haag – Walter Benedict

View post on Instagram
 

Naast de heerlijke koffie’s die ze bij Walter Benedict schenken, hebben ze ook hele lekkere broodjes voor de lunch. Gerookte ribeye sandwich of een zeebaars salade, bij dit restaurant in Den Haag eet je wat anders dan een standaard broodje carpaccio. In de zomer zit het terras van Walter Benedict gezellig vol. Je kunt dan heerlijk in het zonnetje van je blueberry pancake genieten, hmm… Het restaurant zitten buiten het centrum, maar wel in de bekende Denneweg met allemaal andere hippe restaurants, barretjes en winkels. Een hele leuke locatie om op een middag heen te gaan om lekker te lunchen.

Adres: Denneweg 69A, 2514 CE Den Haag

6. Delft – Moeke

View post on Instagram
 

Bij Moeke in Delft kun je burgers, uitsmijters, lekkere belegde broodjes en nog meer krijgen. Op de lunchkaart van Moeke staan zelfs huisgemaakte kaaskroketten op brood! Het restaurant is heel gezellig ingericht met allemaal mooie groene planten en leuke huisdecoratie’s. Door de houten bar en verschillende stenen muren heeft het restaurant een hele knusse sfeer. De leuke spreuken die op de servetten, sausflessen en menukaart staan zorgen er echt voor dat je je thuis voelt.

Adres: Beestenmarkt 16, 2611 GB Delft

Als je dan toch echt langs alle steden bent geweest en bent uitgekeken op de lunch spots in Nederland, ga dan een weekendje weg naar een stad in het buitenland met je bff om daar alle lunch spotjes af te gaan. Via stedentrips.nl vind je hele goedkope tickets voor een retourtje naar bijvoorbeeld Londen, Berlijn of Barcelona.

Bedankt voor het insturen van je tip Marije. Heb jij ook nog een tip voor een leuk artikel voor op Girlscene? Mail dan je tip naar tip@girlscene.nl en ontvang een leuk cadeautje!

Beeld: iStock