Food

Recept: Monica Geuze zweert bij deze crispy aardappelsalade

monica-geuze-crispy-aardappelsalade-recept

Wij zijn dol op alles wat met aardappel te maken heeft! Of het nu gaat om zoete aardappel, ovenfrietjes, traditionele frietjes, patatas bravas of de nieuwste ontdekking waar je maag van gaat rammelen... Op TikTok zien we het overal voorbijkomen, en zelfs Monica Geuze heeft een heerlijk recept uitgeprobeerd! Het gaat om de crispy potato salad: supergemakkelijk te maken en een ware traktatie voor de aardappelliefhebbers onder ons!

Trending op TikTok

Op zoek naar een manier om je besties te verrassen met een verfrissende salade, maar ben je niet bepaald een keukenprinses? Geen zorgen, Girlscene is er voor je! Deze salade met geplette aardappelen is precies wat je nodig hebt. Naast het feit dat hij de perfecte balans biedt tussen romig en knapperig, zit hij boordevol voedingsstoffen die je energie geven voor de hele dag. Met dit recept krijg je een goede dosis koolhydraten, eiwitten en groenten binnen, dus voor de fitte meiden onder ons is deze salade een gezonde keuze (behalve als je de mayonaise negeert). Ideaal voor een zomerse barbecue of tuinfeestjes waar je niet weet wat je moet maken!

Recept van Monica Geuze

Ook Monica Geuze was dolenthousiast over het idee om de aardappelsalade eens uit te proberen. Op TikTok is deze salade echt helemaal trending, en eerlijk gezegd snappen we precies waarom. Mo deelt haar ervaring en laat weten dat ze de salade echt fantastisch vindt. Ze beveelt het absoluut aan! Wij hebben het ook al geprobeerd en geloof ons, deze salade is werkelijk verrukkelijk! Dus, zorg ervoor dat je snel alle ingrediënten in huis haalt, want deze salade moet je gewoon proeven!

Ingrediënten:

  • Krieltjes
  • Magere kalkoen reepjes
  • 2 bakken honingtomaatjes
  • Olijvenolie
  • Peper en zeezout
  • Griekse yoghurt
  • Japanse mayonaise
  • Mosterd
  • Wijnazijn
  • Bieslook
  • Parmezaanse kaas

Aan de slag:

Stap 1: Kook de krieltjes gedurende 7-8 minuten tot ze gaar zijn. Terwijl de krieltjes koken, bak je de kalkoenreepjes in een pan tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

Stap 2: Laten we nu de dressing maken! Snijd de honingtomaatjes in kleine stukjes, je kunt ze het makkelijkste in zes delen snijden zodat ze extra klein zijn. Snijd ook de bieslook fijn voor een extra taste!

Stap 3: Giet de gekookte krieltjes af en spoel ze kort af met koud water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius. Dep de krieltjes droog en leg ze vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Nu komt het leuke gedeelte: stamp de krieltjes fijn met een glas of een spatel. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig worden geplet. Besprenkel ze daarna met olijfolie en bestrooi ze royaal met grof zeezout en versgemalen peper. Plaats de bakplaat in de oven en bak de krieltjes gedurende 50 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 4: Maak ondertussen de dressing door een beetje yoghurt in een kom te doen, voeg een scheutje Japanse mayonaise toe, samen met een snufje mosterd, een scheutje wijnazijn en wat zout en peper naar smaak. Voeg vervolgens de gesneden honingtomaatjes en bieslook toe aan de kom. Voeg tot slot de gebakken kalkoenreepjes toe en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat geraspte Parmezaanse kaas toe voor extra smaak.

Stap 5: Haal na 50 minuten de krieltjes uit de oven en voeg ze toe aan de kom met de dressing. Meng alles goed door elkaar en serveer direct. Oehhh! Geniet van je heerlijke crispy potato salad!

View post on TikTok

Beeld: instagram @monicageuze