Love

Oh nee, ben je geghost? Dit is hoe je hier op kan reageren

reageren op ghosten

'Ghosten' is wanneer iemand plotseling van de radar lijkt te verdwijnen - vaak iemand waar je een kleine crush op hebt - en je in verwarring achterlaat met meer vragen dan antwoorden. Heel rude! We begrijpen dat er mogelijk nog unfinished business tussen jullie is. Wil je weten hoe je iemand kunt benaderen nadat je niets meer van die persoon hebt gehoord? Hier zijn enkele manieren om dat te doen, zodat je niet aarzelt om op de verzendknop te drukken.

Wat is ‘ghosten’?

Laat ons je alvast vertellen dat ghosten niet letterlijk te maken heeft met spoken, hoewel het zeker een spookachtig fenomeen is – voor sommigen zelfs angstaanjagend. Ghosting gebeurt wanneer de persoon met wie je al een tijdje aan het chatten bent plotseling van de aardbodem verdwijnt. Eigenlijk net een slechte goocheltruc: ze verdwijnen zonder een spoor achter te laten! En dat zonder enige uitleg, waardoor je waarschijnlijk met talloze vragen achterblijft. We weten niet alleen niet waarom we worden genegeerd, maar beginnen ook te twijfelen aan onszelf. Dit kan een neerwaartse spiraal van gedachten veroorzaken, waarin je probeert te achterhalen waar het fout is gegaan.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kunnen ghosten. Vaak zijn ze niet comfortabel met het uiten van emoties en vermijden ze confrontaties, dus kiezen ze ervoor om weg te lopen. Soms willen mensen ook non-verbaal overbrengen dat ze simpelweg niet geïnteresseerd zijn. Hoewel deze aanpak natuurlijk niet netjes is, is dit een uiting van onzekerheid en angst voor confrontatie. In het ergste geval kan het zijn dat iemand geen rekening houdt met jouw gevoelens en gewoon niet de moeite neemt om iets te laten weten. Gelukkig ben je daar op tijd achter gekomen, nietwaar?

Zo reageer je op iemand wanneer je bent geghost

Het is begrijpelijk dat je als je met vragen zit, op zoek wilt gaan naar antwoorden. Dit verklaart waarom de drang om een bericht te sturen nadat je bent geghost zo sterk is; we willen onze controle terug. We zitten vol met emoties en we kiezen voor het enige wapen dat voor ons beschikbaar is: onze telefoon.

Elke situatie is natuurlijk uniek, maar om je toch een handje te helpen hebben wij enkele manieren op een rijtje gezet om te reageren nadat je geghost bent. Advies voordat je je telefoon oppakt: stuur slechts één bericht, geef niet toe aan hoge emoties, vermijd schuldgevoelens en laat al je verwachtingen los.

  • Hé, alles goed? Het is alweer een tijd geleden dat we elkaar gesproken hebben.
  • Hé, ik dacht dat het gezellig hadden samen, maar toen verdween je plotseling. Ik hoop dat alles goed gaat. Als je wilt praten, zou ik graag willen weten waarom je niets meer van je laat horen.
  • Heb al een tijdje niets van je gehoord, wat jammer is. Voor mij is in ieder geval duidelijk dat het voorbij is.
  • Hé, ik vond het erg gezellig je te leren kennen, maar ik heb behoefte aan meer communicatie. Bedankt voor de leuke tijd!
  • Ik had graag gewild dat je gewoon eerlijk tegen me was geweest, mijn berichtjes negeren lijkt me onnodig.
  • Jammer dat het niet werkte tussen ons. Is er een reden dat je niet meer reageert op mijn berichten?

Het beste wat je eigenlijk kunt zeggen tegen je ghoster? Niets! Twee woorden, acht letters: peace out!

Ben je niet geghost, maar afgewezen door iemand die je leuk vindt? Lees hier ook hoe je kan reageren op afwijzingen via een appje.

Beeld: pexels